Ny varmerekord i Europa:

- Temperaturen dreper oss

Italias helsedepartement har sendt ut rødt farevarsel for ekstrem hete etter at det onsdag ble målt nærmere 50 grader på Sicilia.

NY REKORD: Det ble målt 48,8 grader på den italienske øya Sicilia onsdag. Det er ny europarekord. Foto: Eugenio Grosso / Redux / NTB
NY REKORD: Det ble målt 48,8 grader på den italienske øya Sicilia onsdag. Det er ny europarekord. Foto: Eugenio Grosso / Redux / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere land i Sør-Europa har de siste ukene registrert skyhøye temperaturer.

Onsdag skylte nok en hetebølge inn over de sørlige delene av Italia. Samme dag ble det målt hele 48,8 grader i Siracusa-provinsen på Sicilia – den høyeste temperaturen i europeisk historie.

Nå har Italias helsedepartement sendt ut rødt farevarsel for ekstrem hete i flere regioner.

- En massakre

Høytrykket, som har fått navnet «Lucifer», skyldes at det kommer ekstremt varm luft fra de nordlige delene av Afrika. «Lucifer» forventes å bevege seg nordover mot Roma, før hetebølgen etter hvert også vil ramme Spania og Frankrike.

- Det har alltid vært varmt her, men aldri sånn som dette. Temperaturene dreper oss, sier Antonio Maesano (80) til den italienske avisa Corriere della Sera.

Gradestokken har vist over 40 grader i Siracusa-provinsen flere ganger denne sommeren, og det har ikke regnet siden april. Det har resultert i svært tørr vegetasjon og lite vann i brønnene – noe som er kritisk for bøndene i området.

- Det er en massakre. Alt vi har på jordene har dødd, sier Giusy Pappalarado, som dyrker appelsiner og sitroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer