Temperaturen falt fra 29 til 18 grader

Voldsomt væromslag skapte kaos i Oslo.

OVERSVØMMELSE: Mellom Telthusbakken og Alexander Kiellands plass i Oslo ble veiene fullstendig oversvømt. Foto: ARNA VIKANES SØRHEIM
OVERSVØMMELSE: Mellom Telthusbakken og Alexander Kiellands plass i Oslo ble veiene fullstendig oversvømt. Foto: ARNA VIKANES SØRHEIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Uværet lot ikke vente på seg til søndag, slik meteorologene spådde. Uværet slo til for fullt i Oslo-området i kveld.

Lyn, torden, sterk vind og store nedbørsmengder skapte kaos i Oslo sentrum og for utøvere og publikum på Bislett stadion.

- Temperaturen falt 11 grader da tordenværet begynte, forteller vakthavende meteorolog Jan-Erik Johnsen til Dagbladet.

Temperaturen falt fra 29 til 18 grader mellom klokka 19.00 og 20.00. Ved  Meteorologisk institutt på Blindern målte de vindkast helt opp til 21,6 meter per sekund.

- Dette er ganske kraftig, sier Johnsen.

40 000 uten strøm Om lag 40 000 mennesker i Oslo og på Romerike mistet strømmen da det braket løs.

- Om lag 20 000 var uten strøm i 18 minutter på Strømmen og Stalsberg. Rundt 18 000 abonnenter var strømløse ti minutters tid på Kringsjå, Kjelsås og Korsvoll i Oslo. Vi var forberedt via værmeldingen om at det kunne bli slike forhold i kveld, og hadde innkalt ekstra folk på forhånd, sier operativ leder i Hafslund Nett, Kristian Lian, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.