Været:

Temperaturen halveres: - Et skikkelig skifte

Etter at værsituasjonen ble snudd på hodet i juli, har nordledningene badet i sol og høye temperaturer. Til uka er det slutt. Kort oppsummert vil hele landet få et ustabilt sommervær.

USTABILT: Lavtrykk som kommer og går vil prege den kommende uka i hele landet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
USTABILT: Lavtrykk som kommer og går vil prege den kommende uka i hele landet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men noen lyspunkt er det, ifølge meteorologen. Blant annet er det vanskelig å krone noen klar værvinner, og det fineste helgeværet vil bli fordelt broderlig.

- Sør-Norge får en fin dag fredag, som blir den fineste dagen i nærmeste framtid for Sør-Norges del, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet.

For allerede lørdag dundrer det et lavtrykk inn, og gjør moroa kortvarig.

Lørdag er det Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland som får det fineste været, og søndag står Troms og Finnmark for tur.

Ellers vil det stort sett være ustabilt, og utover i neste uke vil stort sett alle oppleve lavtrykk som kommer og går.

- Det ser ut til at Nord-Norge får de lengste periodene med opphold, men det er litt usikkert ennå, sier meteorologen.

HETT: Den siste tida har nordlendingene kunnet nyte svært varme sommertemperaturer og mye sol. Foto: Gorm Kallestad / NTB
HETT: Den siste tida har nordlendingene kunnet nyte svært varme sommertemperaturer og mye sol. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Halveres

I nord har det den siste tida vært temperaturer på rundt 30 grader flere steder.

Onsdag ble det varmest ved Slettnes fyr og Berlevåg lufthavn, som begge registrerte 28,8 grader - det varmeste mål på førstnevnte målestasjon siden 1964, ifølge meteorologene.

I Nord-Norge vil helga starte med en myk overgang til rundt 20 grader, før temperaturen vil være i nærmest fritt fall nedover på gradestokken.

- I neste uke blir det en helt annen værtype, og det skal ned mot 10-12 grader. Det blir et skikkelig værskifte, sier Moxnes.

Ingen høytrykk i kikkerten

I Sør-Norge vil temperaturene holde seg på cirka samme nivå som det har vært de siste dagene, med rundt 18-20 grader i skyet vær, og noe høyere om sola titter fram.

Trøndelag og Vestlandet får det litt kaldere.

De høye sommertemperaturene ser det ut til å være takk og farvel til for denne gang i hele landet.

- Det ser ikke ut som at det er noe stabilt høytrykk på gang hos oss, forteller Moxnes.

Det oppsto full panikk blant badegjestene på Navarre Beach, da en ubuden gjest dukket opp. Video: Kameraone. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Men i vannet skal temperaturene stort sett holde seg.

I Oslo-området ligger temperaturene i sjøen på rundt 19-22 grader, Sørlandet og Vestlandet rundt 17-20 grader, Nordland 14-18 grader, mens Troms og Finnmark har noe for enhver smak med sitt spenn på 12 til 18 grader.

- Jeg tror temperaturene vil holde seg en stund. Men det vil gå gradvis ned nå når det blir kaldere i Nord- og Midt-Norge, sier Moxnes.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer