Temperaturen steg 24,7 grader på 12 timer

Fra -1,4 til 23,3 på Røros. Temperaturer over 25 grader flere steder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Natt til i går var Røros Trøndelags kaldeste sted. Tolv timer senere det varmeste.

- Et svært uvanlig temperaturfenomen, sier førstekonsulent Stein Kristiansen ved Meteorologisk Institutt til Adressa.no.

Mellom klokken 3-4 natt til i går ble det målt - 3,7 grader på målestasjonen Røros Lufthavn. Bare et halvt døgn senere, mellom klokken 15-16, viste temperaturmåleren 21,7 grader. Temperaturstigningen er på utrolige 25,4 grader.

I natt toppet det seg igjen. Mellom klokken fire i natt og klokken 16 i ettermiddag gikk temperaturen fra - 1,4 til 23,3 grader. Det gir en temperaturstiging på 24,7 grader.

- Disse temperatursvingningene er sjelden kost for oss, forteller Gudbrand Rognes, sjefflygeleder på Røros lufthavn og ansvarlig for målingene.

Kan skje på våren

- Slike ting kan forekomme på våren, og spesielt på stasjoner som ligger ganske høyt - som denne. Det forekommer når det er lite skyer og tørt vær. Da forsvinner all varmen ut i atmosfæren på natta slik at det blir veldig kaldt. Solskinnet på dagen gjør at det blir varmt, forklarer statsmeteorolog Rita Moi til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer