- Temperaturene er ekstreme

Oslorekorden knust i dag med 3,4 grader. Meteorologisk institutt kaller det «Juli-temperaturer».

TILNÆRMET SOMMERVÆR : Sol, sol og atter sol. Slik har det vært i hovedstaden de siste dagene.  Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
TILNÆRMET SOMMERVÆR : Sol, sol og atter sol. Slik har det vært i hovedstaden de siste dagene. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagens varmeste måling i kongeriket ble gjort i Landvik i Grimstad.

Der ble det målt hele 23 grader i dag.

Det er den varmeste marsmålinga i Norge noensinne. Den unormale heten har knust rekorder flere steder i landet i Mars. Ved inngangen til 2012 var mars-rekorden på Meteorologisk institutts stasjon på Blindern i Oslo 17 grader. Den har stått siden 1990.

I dag ble det målt 21,4 grader.
Den forrige mars-rekorden i Oslo var på torsdag med 18 grader.

- Temperaturene er ekstreme. Det er julitemperaturer. Dersom det hadde vært juli nå, ville nok temperaturen ligget over 35 grader, sier statsmeteorolog Börje Johansson ved Meteorologisk institutt.

Ikke minst ble det satt rekord i Gvarv i Telemark i dag, med 20,8 grader.

- Kulminerer i dag Det er først og fremst på Sørlandet og Østlandet at heten har slått til de siste dagene. Des lenger nord, des lavere temperaturer, forteller Johansson.

I Tromsø ble det målt beskjedne tre grader i dag. Hammerfest hadde én grad.

Men dersom du holder til i Sør-Norge eller på Østlandet bør du nyte dagen. Ifølge statsmeteorologen er nemlig høydepunktet i dag.

- De høye mars-temperaturene kulminerer i dag, definitivt. Fremover mot helgen vil temperaturene falle gradvis, og etter hvert vil vi få vanlige temperaturer. Mot påsken kan temperaturene også falle under normalen, sier Johansson.

Fra 1. april blir det «mye» kjøligere opplyser han.

- Så gunstig som det kan bli Heten skyldes et høytrykk som ligger over de britiske øyer og sender varm luft over Nordsjøen og over Sør-Norge. I tillegg opplever vi en viss føn-effekt, sier Johansson.

- Forholdene er svært gunstige for høye temperaturer på Østlandet akkurat nå. Det er så gunstig som det kan bli, sier han.

Sjekk været time for time for Tromsdalstinden, Vatnvatnet, Rinndalen, Orkanger, Venabygdsfjellet, Romsdalshornet, Tynset, Trysil, Geilo, Oppdal, Stryn, Kongsverg, Hemsedal, Gullfjellet, , Stavern, Hvaler, Kragerø, Kristiansand, Madla, Mandal og absolutt alle stedsnavn som står på et kart i Norge!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer