Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring alvorlig skadd etter kniv­stikking på buss i Oslo

Væpnet politi jakter på flere gjerningsmenn.

UKJENT SKADEOMFANG: En mann er knivstukket nær Carl Berners plass i Oslo. Den fornærmede er sendt på sykehus, og politiet jakter på flere gjerningsmenn. Foto: Amanda Walnum / Dagbladet
UKJENT SKADEOMFANG: En mann er knivstukket nær Carl Berners plass i Oslo. Den fornærmede er sendt på sykehus, og politiet jakter på flere gjerningsmenn. Foto: Amanda Walnum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann under 20 år er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på 31-bussen, i nærheten av Carl Berners plass.

I 22-tida mandag kveld ble én person pågrepet av politiet i Oslo. Mannen ble pågrepet på grunnlag av opplysningene politiet hadde om ham, og det er ikke gjort avhør av den mistenkte ennå.

Politiet leter fortsatt etter én av de to mistenkte, som også betegnes som unge gutter. Politiet vil ikke gå ut med nøyaktig alder, men sier de er under 20 år gamle og at de ikke utgjør noen fare for andre.

- Det jeg kan si per nå er at den fornærmede ikke er livstruende skadd, og at vi fortsatt leter etter én av de mistenkte, opplyser vaktleder ved krimvakta i Oslo politidistrikt, Mona Nordby overfor Dagbladet tirsdag morgen.

Har dere gjort beslag av våpen?

- Det kan vi ikke gå ut med av hensyn til etterforskningen. Vi har gjort krimtekniske undersøkelser av åstedet, og vil fortsette med taktisk og teknisk etterforskning, sier hun.

Knivstukket

Politiet fikk inn melding om hendelsen av et vitne klokka 19.26 mandag kveld. Personen opplyste om at flere personer var involvert.

- Én person er knivstukket mellom Carl Berners plass og Sinsenkrysset. Da vi kom fram fant vi en knivstukket person. Gjerningsmennene hoppet av bussen og løp fra stedet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Fornærmede var sammen med en annen person som tok hånd om han da politiet ankom åstedet, sier innsatsleder Hanne Nordve til Dagbladet.

Den skadde ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige stikkskader i overkroppen.

ALVORLIG SKADD: En tenåring er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på 31-bussen i Oslo mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ALVORLIG SKADD: En tenåring er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på 31-bussen i Oslo mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Ikke tilfeldig

Nordve sier politiet ikke vil gå ut med en beskrivelse av gjerningspersonene ennå.

- Vi vil ikke gå ut med beskrivelse av gjerningsmennene, men de kjenner hverandre fra før av, sier Nordve.

Stokkli sier også at mye tyder på at det har vært en relasjon mellom fornærmede og mistenkte.

- Vi vet ikke hva slags relasjon de har hatt, men det er ingenting som tyder på at knivstikkingen var tilfeldig. Vi avhører vitner og bussjåføren for å komme til bunns i saken. I tillegg sikrer vi åstedet. Vi har kontroll på bussen, som er tatt med til tekniske undersøkelser, sier han.

Går igjennom videoopptak

Ifølge Nordve var det en del folk på bussen. Likevel var det relativt få som fikk med seg hva som hadde skjedd.

- Bussen kjørte videre til neste holdeplass, og så vidt vi vet, oppfattet bussjåføren at det var en alvorlig hendelse som skjedde på bussen etter hvert, sier hun.

- Har dere sikret dere videoopptak av hendelsen?

- Det vet jeg ikke, men det sikrer vi oss så fort som mulig hvis det finnes, sier Stokkli.

Cathrine Myhren, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, er også usikker på om politiet har etterspurt videoopptakene i bussen, men sier at selskapet har et godt samarbeid med Oslo-politiet om saker som dette.

- Vi deler all relevant dokumentasjon med politiet. Vi kommer til å tilgjengeliggjøre eventuell dokumentasjon vi besitter ved forespørsel av politiet, sier hun.

VITNE: Sophie Elise Isachsen forteller på bloggen sin at hun og kjæresten Kasper Kristoffersen ble vitne til mandagens knivstikking. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VITNE: Sophie Elise Isachsen forteller på bloggen sin at hun og kjæresten Kasper Kristoffersen ble vitne til mandagens knivstikking. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg var så stressa

Bloggeren Sophie Elise Isachsen og kjæresten Kasper Kristoffersen skal ha vært blant personene som ble vitne til hendelsen. Hun skriver på bloggen sin mandag kveld, at hun «har opplevd noe sånt man aldri tror man skal få se i virkeligheten».

I blogginnlegget har hun lagt til en faksimile av en nyhetsartikkel om hendelsen, og forklarer at hendelsen fant sted på busstoppet et busstopp like ved hjemmet hennes.

- Det var spesielt ekkelt at hele bussen ble mørklagt, og at man ikke fikk opp dørene. Hele bussen ble stille og rar, og jeg var så stressa, skriver Isachsen.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med henne mandag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!