Tenåring død etter at bil havnet i vannet

En kvinne i slutten av tenåra mistet livet etter at en bil havnet i vannet ved ferjekaia i Svolvær lørdag.

SVOLVÆR: Mannskaper fra nødetatene der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix
SVOLVÆR: Mannskaper fra nødetatene der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpixVis mer

Klokka 20 lørdag kveld ble Nordland politidistrikt varslet om at en bil hadde kjørt i vannet ved Svolvær ferjeleie. Tre personer ble reddet ut av bilen.

De ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Da opplyste sykehuset tilstanden var kritisk for en mann i midten av 30-åra og en kvinne i slutten av tenåra. En tredje person, en kvinne i slutten av 30-åra, ble betegnet som alvorlig skadet, men stabil.

Rett over klokka 20 søndag bekrefter UNN at kvinnen i slutten av tenåra døde i kveld som følge av skadene hun pådro seg i ulykken.

Status for mannen og kvinnen i 30-åra er uendret, skriver UNN i kveld.

Kjørte gjennom autovern

Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omkring klokka 20.15, altså 15 minutter etter at politiet ble varslet, og fikk dykkere i vannet.

Det var flere som hoppet i havet, blant annet politiet selv, for å hjelpe, sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon til Lofotposten.

- Men, det var umulig å komme seg ned til bilen uten å ha med seg dykkerutstyr. Den lå for dypt, sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon til Lofotposten.

Innsatsleder Maichel Lind sa til Lofotposten i går at bilen ble kjørt gjennom autovernet.

- Den ligger 25 meter fra land, på 6-7 meters dyp, sa Lind.

Det ble lenge gitt livreddende førstehjelp på stedet, før de tre involverte ble fløyet til sykehus i et Sea King redningshelikopter og luftambulanse.

Ønsker tips

Årsaken til hendelsen er foreløpig ikke kjent. Politiet har varslet kommunens kriseteam og iverksatt etterforskning av saken.

I formiddag skrev politiet på Twitter at de ønsker tips i forbindelse med hendelsen.

De var også i kontakt med en mann som bisto politiet i vannet. Politiet ønsker at vedkommende tar kontakt med politiet.

Ifølge VG ble ulykkesbilen ble heist opp av vannet søndag ettermiddag, ved hjelp av både redningsbåt, kran og Viking. Bilen skal undersøkes av politiet.