Tenåring død etter at bil havnet i vannet

En kvinne i slutten av tenåra mistet livet etter at en bil havnet i vannet ved ferjekaia i Svolvær lørdag.

SVOLVÆR: Mannskaper fra nødetatene der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix
SVOLVÆR: Mannskaper fra nødetatene der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 20 lørdag kveld ble Nordland politidistrikt varslet om at en bil hadde kjørt i vannet ved Svolvær ferjeleie. Tre personer ble reddet ut av bilen.

De ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Da opplyste sykehuset tilstanden var kritisk for en mann i midten av 30-åra og en kvinne i slutten av tenåra. En tredje person, en kvinne i slutten av 30-åra, ble betegnet som alvorlig skadet, men stabil.

Rett over klokka 20 søndag bekrefter UNN at kvinnen i slutten av tenåra døde i kveld som følge av skadene hun pådro seg i ulykken.

Status for mannen og kvinnen i 30-åra er uendret, skriver UNN i kveld.

Kjørte gjennom autovern

Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omkring klokka 20.15, altså 15 minutter etter at politiet ble varslet, og fikk dykkere i vannet.

Det var flere som hoppet i havet, blant annet politiet selv, for å hjelpe, sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon til Lofotposten.

- Men, det var umulig å komme seg ned til bilen uten å ha med seg dykkerutstyr. Den lå for dypt, sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon til Lofotposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer