Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring får 360 000 kroner for å ha hacket Google

Fant kritisk sikkerhetshull for andre gang på et år.

FANT SIKKERHETSHULL:  En tenåring har for andre gangen på et år funnet sikkerhetshull i Google-chrome. Foto: AFP PHOTO / Kimihiro Hoshino/NTB Scanpix
FANT SIKKERHETSHULL: En tenåring har for andre gangen på et år funnet sikkerhetshull i Google-chrome. Foto: AFP PHOTO / Kimihiro Hoshino/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tenåring som går under navnet «Pinkie Pie» har akkurat blitt 60 000 dollar rikere, melder VentureBeat.

Summen, som tilsvarer rundt 360 000 norske kroner får tenåringen tro det eller ei, for å ha hacket seg gjennom Googles koder.

Søkegiganten har flere ganger utlovet dusør til de som klarer å finne sikkerhetshull i produktene deres.

For å dra nytte av undergrunnsmiljøene har de begynt å tillate også anonyme deltakere som Pinkie Pie.

Det er andre gang på under et år at tenåringen har kunnet innkassere dusør for å ha funnet hull i selskapets produkter. Denne gangen har hackeren funnet sikkerhetshull i nettleseren Chrome. Sikkerhetshullet er så alvorlig at Google selv kaller det «kritisk».

De roser funnet som «nok et stykke et nydelig arbeid.» Allerede ti timer etter at sikkerhetshullet ble oppdaget, skal de ha fikset det.

Google er ikke det eneste selskapet som bruker hackere til å finne sikkerhetshull på denne måten.

I august lovet Facebook opp til en million dollar, cirka seks millioner kroner, til de som kan finne alvorlige sikkerhetsbrudd ved sidene deres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media