Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring fikk betinget for MP3-salg

En tenåring fra Mjøndalen er dømt til to år og seks måneders betinget fengsel for ulovlig produksjon av pengesedler og salg av musikkfiler lastet ned fra nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedårsaken til straffens lengde er seddelproduksjonen tenåringen foretok ved hjelp av scanner og fargeskriver. Men dette skal være den først gangen noen i Norge er dømt for å selge mp3-filer fra internett, skriver Aftenposten.no i dag.

Tenåringen skal ha solgt 290 CDer med mp3 via sin hjemmeside.

- Vi er veldig tilfreds med at vi har fått denne dommen. Kanskje vil noen tenke seg om flere ganger før de kopierer og selger musikk fra nettet, sier Toril Melander Stene i sekretariatet for Antipirat-gruppen i Norge til Aftenposten. Gruppen kommer nå til å intensivere arbeidet mot ulovlig kopiering og salg av mp3-filer.

I tillegg til den betingede straffen ble tenåringen dømt til levere inn datautstyr og 20 000 kroner. Ifølge hans foravarer kommer han ikke til å anke dommen.

Dagbladet.no