Tenåring gjengvoldtatt

Fem unge menn skal ha knivtruet tenåringsjenta inn i et skogholt i Skedsmo, og voldtatt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Romerike har gitt saken høy prioritet, og leter nå på spreng etter de angivelige voldtektsmennene.

- Vi fester absolutt lit til jentas forklaring, og vi har satt flere etterforskere på saken. De tar nå tak i alt de kan ta tak i, sier politiadvokat Nicolas Nyhus i Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Truet med kniv

Den grove gjengvoldtekten skal ha skjedd på kveldstid den 18. februar i år, like i nærheten av jentas hjem i Skedsmo kommune i Akershus, skriver Romerikes Blad.

Tenåringsjenta skal ha blitt stanset av fem unge menn, som anslås å være rundt 20 år. Med kniv truet de henne inn i et skogholt.

Der ble hun voldtatt av minst èn av mennene, mens to andre skal ha hjulpet aktivt til. To av mennene var tilskuere til overgrepene. Jenta ble først sluppet løs etter en halvtime.

Det tok tre uker før jenta klarte å fortelle om og anmelde voldtekten. Hun har vært til undersøkelse ved Akershus universitetssykehus. Ifølge avisa dro ikke den unge jenta kjensel på noen av gjerningsmennene, og har kun klart å gi en vag beskrivelse av dem.

- Vi er på etterskudd i saken, og det er uheldig i forhold til en en mulig oppklaring. Men vi gjør det vi kan, sier Nyhus til Dagbladet.no.

Politiadvokaten vil ikke kommentere hvorvidt etterforskerne har sikret seg konkrete spor i saken.

- Jeg kan bekrefte at det var fem mulige gjerningsmenn involvert, og at de ikke var særlig gamle. Forøvrig vil jeg si minst mulig. Vi ønsker ikke at eventuelle gjerningspersoner har lest eller hørt om detaljer som vi kan tenkes å konfrontere vedkommende med.