CIA-SJEF: John Brennan. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / Scanpix
CIA-SJEF: John Brennan. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / Scanpix Vis mer

Tenåring hevder å ha hacket CIA-sjefens private e-poster. Nå publiseres de av Wikileaks

- Vi har hans eposter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Wikileaks hevder å ha hacket CIA-sjef John Brennans private epostkonto.

På sine nettsider har de nå offentliggjort seks dokumenter som blant annet skal inneholde telefon- og personnumre og andre sensitive personopplysninger.

I det offentliggjorte materialet finnes blant annet det som skal være en tekst til den presidenten som vant valget i 2008. Teksten skal omhandle Irans rolle i verden og hvordan USA best kan håndtere den.

Personlige opplysninger Et annet dokument skal være et skjema der Brennan har fylt ut personlige opplysninger om seg selv, som informasjon om arbeidserfaring, telefonnumre og utdannelse.


Et ytterligere dokument skal angivelig være et brev som Brennan skal ha fått tilsendt fra nestleder i Senatets komite for etterretning i 2008. Dette skal inneholde forslag om framtidige avhørsmetoder.

«Vi har fått tak i innhold fra CIA-sjef John Brennans epostkonto og vil legge det ut om kort tid», skrev Wikileaks i en twitter-melding tidligere i dag.

Twitter har bekreftet at kontoen tilhører Wikileaks. Den antas å være kontrollert av nettstedets grunnlegger Julian Assange, som har søkt tilflukt i Ecuadors ambassade i London som følge av voldtektsanklager i Sverige.

Hacket av videregående-elev For få dager siden kontaktet en tenåring journalister i New York Post for å fortelle at han har hacket CIAs nettportal og fått tilgang til sensitive opplysninger fra Brennans epostkonto.


Ifølge det amerikanske tekno-magasinet Wired skal hackeren være en videregående-elev under 20 år. Han skal først ha funnet ut at CIA-sjefen var kunde av teleselskapet Verizon, før han ringte selskapet i og utga seg for å være en tekniker.

Han skal ha fått tilgang til Brennans firesifrede pin-kode, reservemobilnummer, hans private E-post-adresse og de siste fire sifrene i CIA-sjefens bankkort. Han skal deretter ha ringt opretøren AOL og fått endret Brennans passord.

Der skal de ha lest gjennom e-postene som nå slippes av WikiLeaks. Gutten, som har forklart at han fikk hjelp av to andre, skal ha oppgitt misnøye med amerikansk utenrikspolitikk, som motivasjon for hackingen.


FBI og politiets sikkerhetstjeneste etterforsker påstandene, skriver NTB. Hvis de viser seg å stemme, vil det være et hardt slag for amerikansk etterretning, som tidligere er blitt utsatt for en rekke lekkasjer.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer