Tenåring i skoleuniform sprengte seg selv

Minst 20 soldater drept ved rekrutteringssenter i Pakistan.

MANGE DREPTE: Selvmordsangrepet var rettet mot et paramilitært treningssenter i Mardan nordvest i Pakistan. Foto: Fayaz Aziz / Reuters / Scanpix
MANGE DREPTE: Selvmordsangrepet var rettet mot et paramilitært treningssenter i Mardan nordvest i Pakistan. Foto: Fayaz Aziz / Reuters / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenåringsgutten kom gående til fots og sprengte seg selv i lufta på paradeplassen foran det strengt bevoktede rekrutteringssenteret mens kadettene gjennomførte sine morgenøvelser, opplyser pakistanske tjenestemenn.

Ifølge hæren ble 20 soldater drept i angrepet. Politi og lokale myndigheter meldte på sin side om 27 drepte soldater og 35 sårede.

Mardan ligger tre mil nordøst for Peshawar, midt i området hvor kampene mellom regjeringsstyrkene og det pakistanske Taliban har vært mest intense.

Angrepet kommer etter en roligere periode og kan være et tegn på at Taliban i Pakistan nå er i ferd med å omgruppere seg.

- Vi påtar oss med stolthet ansvaret for dette angrepet, sier Talibans talsmann Azam Tariq.

- Disse angrepene er hevn for droneangrep og militæroperasjoner i de stammestyrte områdene, sier han.

Ifølge talsmannen er «større angrep» i vente i tida framover.

Pakistans statsminister Yusuf Raza Gilani fordømmer angrepet.

- Slike feige angrep kan ikke svekke sikkerhetstjenestenes kampånd og viljen til å rykke terrorismen opp med rot, sier statsministeren.

(NTB)