NULLTOLERANSE: Det er ca. 60 ting man kan gjøre for å få seg selv utestengt fra USA på livstid. Å skjelle ut den sittende presidenten er en av dem. Foto: TIM SLOAN/AFP/SCANPIX
NULLTOLERANSE: Det er ca. 60 ting man kan gjøre for å få seg selv utestengt fra USA på livstid. Å skjelle ut den sittende presidenten er en av dem. Foto: TIM SLOAN/AFP/SCANPIXVis mer

Tenåring kalte Obama «kødd» - er utestengt fra USA på livstid

Luke (17) sendte presidenten e-post i fylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Luke Angel (17) fra Silsoe i Midt-England er utestengt fra USA på livstid etter at han i fylla sendte en sjikanøs e-post til president Barack Obama.

Ifølge lokalavisa Bedfordshire on Sunday kalte 17-åringen Obama for «en kødd».

Politiet på døra Skoleeleven ble noe perpleks da det lokale politiet plutselig kom på døra en måned etter at han sendte e-posten.

- De kom på døra, tok bilde av meg og fortalte at jeg er utestengt fra USA for alltid, sier han til avisa.

- Da vi kom, sa han «Du store, det er jeg», forteller en polititalskvinne.

- Han har sendt en e-post til Det hvite hus som er full av aggressivt og truende språk, opplyser hun.

Luke forteller at han var «full og høy» da han skrev e-posten, og at han ikke helt kan huske innholdet, men korrespondansen skal også ha inneholdt enda sterkere sjikane mot presidenten og administrasjonen hans enn det ovennevnte skjellsordet.

Han forteller også at han er opptatt av 11. september-konspirasjonsteorier, og at det var noe av motivasjonen for å skrive til Obama.

Fanget opp av FBI Lukes e-post til Det hvite hus skal ha blitt fanget opp av FBI, som i sin tur har bedt engelsk politi ta affære. Det vil imidlertid ikke bli reist noen straffesak mot 17-åringen.

- I bunn og grunn dreier det seg om en gutt som har vært dum, ikke noe mer alvorlig enn det, sier polititalskvinnen.

Joanne Ferreira fra det amerikanske sikkerhetsdepartementet opplyser til Bedfordshire on Sunday at det fins ca. 60 ting man kan gjøre for å få seg selv utestengt fra USA. Hun vil imidlertid ikke kommentere denne spesifikke saken.

Selv tar ikke Luke livstidsutestengelsen så tungt.

- Jeg bryr meg egentlig ikke. Foreldrene mine er derimot ikke så glade.

FÅR ALDRI KOMME INN I USA: Luke Angel fra Silsoe i Bedfordshire bør stake ut en karrierevei som ikke innebærer reising til USA i framtida. Foto: PRIVAT
FÅR ALDRI KOMME INN I USA: Luke Angel fra Silsoe i Bedfordshire bør stake ut en karrierevei som ikke innebærer reising til USA i framtida. Foto: PRIVAT Vis mer