Tenåring lurte alle til å tro at han var flymagnat

I ekte «Catch me if you can»-stil.

EN EKTE ABAGNALE: En britisk tenåring har i ekte «Catch me if you can»-stil lurt flere flyselskap til å tro at han er en magnat som skal starte lavprisruter mellom Storbritannia og Europa. I filmen «Catch me if you can» som er basert på en sann historie, spiller Leonardo DiCaprio Frank W. Abagnale jr., en svindler som før sin 21-årsdag rekker å jobbe som lege, advokat, co-pilot og professor. Han lurte til seg over 2,5 millioner dollar.  Her poserer DiCaprio sammen med modeller utkledd som Pan Am-flyvertinner på filmpremieren. Foto: REUTERS/Peter McDiarmid
EN EKTE ABAGNALE: En britisk tenåring har i ekte «Catch me if you can»-stil lurt flere flyselskap til å tro at han er en magnat som skal starte lavprisruter mellom Storbritannia og Europa. I filmen «Catch me if you can» som er basert på en sann historie, spiller Leonardo DiCaprio Frank W. Abagnale jr., en svindler som før sin 21-årsdag rekker å jobbe som lege, advokat, co-pilot og professor. Han lurte til seg over 2,5 millioner dollar. Her poserer DiCaprio sammen med modeller utkledd som Pan Am-flyvertinner på filmpremieren. Foto: REUTERS/Peter McDiarmid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I ekte «Catch me if you can»-stil har en tenåringsgutt fra Yorkshire i England lyktes i å overbevise britiske flyselskapsdirektører om at han var en magnat som skulle starte sitt eget flyselskap, melder The Sunday Times.

Under pseudonymet «Adam Tait» fortalte den taleføre 17-åringen at hadde en hel flåte med jetfly.

I forhandlinger med lufthavnE-postene han sendte til flyselskapene var velinformerte og overbevisende, og hver e-post endte med slagordet «American Global Group, 35 land, 22 språk, ett lag», samt en liste av alle de amerikanske statene firmaet hadde kontor.

Gutten gav seg ut for å være i 20-årene, og fløy til øya Jersey for å møte lufthavnsdirektøren der. Møtet gikk bra, og de avtalte å møtes igjen neste uke for å diskutere Taits bruk av flyplassen. - Jersey lufthavn kan bekrefte at den har hatt forhandlinger med Adam Tait de siste ukene angående et ambisiøst nettverk av flytjenester mellom Jersey, Storbritannia og Europa. Siden videre informasjon er kommet for dagen kan vi nå bekrefte at forhandlingene er avsluttet, sa Jersey lufthavns direktør, Julian Green, til The Sunday Times i går kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer