Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring pågrepet etter terrorangrep i Sør-Frankrike

En tenåring er pågrepet av fransk politi som etterforsker fredagens terrorangrep i Sør-Frankrike. Han omtales som en venn av den antatte gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mindreårige er født i 2000 og ble pågrepet av politiet natt til lørdag, skriver Le Figaro.

Fredag ble en annen person tilknyttet den antatte gjerningsmannen Radouane Lakdims omgangskrets, pågrepet. Han satt lørdag morgen fortsatt i avhør, ifølge avisen.

Den 26 år gamle Redouane Lakdim, opprinnelig fra Marokko, ble skutt og drept av politiet i en aksjon mot supermarkedet fredag ettermiddag. Politiet mener 26-åringen sto bak alle angrepene.

Først ble en mann skutt og drept under en bilkapring i byen Carcassonne, før det ble skutt mot en gruppe på fire politifolk som var ute på joggetur. En politimann ble skadd i skuldra under angrepet.

Deretter tok en gisseltaker med våpen flere gisler på et supermarked i den lille byen Trebés. Totalt ble tre mennesker drept og 16 skadd i angrepene.

Lakdim skal selv ha ropt «Allahuh akbar» (Gud er stor) da gisselsituasjonen startet, og hevdet han var en IS-soldat. IS tok også på seg ansvaret for angrepet i etterkant.

- Han gikk inn i supermarkedet, ropte «Allahu Akbar» og hevdet han var en IS-soldat og klar for å dø for Syria, før han skjøt mot en kunde og en ansatt, sier François Molin i antiterrorpolitiet.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!