Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring pågrepet for fornærmelser mot Tyrkias president

En 16 år gammel ungdomsskoleelev er pågrepet i den tyrkiske byen Konya, siktet for å ha fornærmet president Recep Tayyip Erdogan, melder lokale medier torsdag.

STRENG: Folk i et protesttog mot korrupsjon i Ankara 17. desember holder plakater med bilder av tyrkias President Recep Tayyip Erdogan og hans sønn Bilal Erdogan med påskriften «gal tyv». Flere saker den siste tiden tyder på begrensninger i ytringsfriheten i Tyrkia. Foto: AFP PHOTO/ADEM ALTAN
STRENG: Folk i et protesttog mot korrupsjon i Ankara 17. desember holder plakater med bilder av tyrkias President Recep Tayyip Erdogan og hans sønn Bilal Erdogan med påskriften «gal tyv». Flere saker den siste tiden tyder på begrensninger i ytringsfriheten i Tyrkia. Foto: AFP PHOTO/ADEM ALTAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenåringen ble pågrepet onsdag etter at han talte under en studentprotest i Konya, sentralt i Anatolia, skriver BBC.

En video av guttens tale, som ble holdt til minne om en tyrkisk soldat som ble drept av islamister på 1920-tallet, er offentliggjort av nyhetsbyrået Dogan. Her forsvarer 16-åringen sekulære verdier og prinsippene til Mustafa Kemal Ataturk, grunnleggerne av den moderne tyrkiske republikken.

Samtidig kritiserer han regjeringspartiet AKP og president Erdogan for korrupsjon, mens tilhørerne roper «bestikkelser er overalt, overalt er korrupsjon».

Dersom 16-åringen blir kjent skyldig etter anklagen om å ha fornærmet presidenten, risikerer han opp til fire års fengsel.

Tenåringen nekter straffskyld etter siktelsen, ifølge nyhetsbyrået Dogan. Erdgoans motstandere er kritiske til pågripelsen, selv om straffeloven forbyr fornærmelser av presidenten.

- Et klima fylt av frykt, undertrykkelse og trusler, skriver parlamentarikeren Atilla Kart fra CHP, Tyrkias største opposisjonspart, i på Twitter.

Statsminister Ahmet Davutoglu kritiserer imidlertid 16-åringen og sier alle burde respektere presidentembetet.

(NTB)


Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media