Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring siktet for drapsforsøk etter knivstikking

Mannen som knivstakk en bekjent ved Carl Berners plass er siktet for drapsforsøk. Politiet leter fortsatt etter den andre gjerningsmannen.

JAKTER ENDA EN GJERNINGSMANN: En mann er sikter for drapsforsøk etter å ha knivstukket en bekjent på 31-bussen nær Carl Berners plass i Oslo mandag kveld. Politiet jakter på flere gjerningsmenn. Foto: Amanda Walnum / Dagbladet
JAKTER ENDA EN GJERNINGSMANN: En mann er sikter for drapsforsøk etter å ha knivstukket en bekjent på 31-bussen nær Carl Berners plass i Oslo mandag kveld. Politiet jakter på flere gjerningsmenn. Foto: Amanda Walnum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i slutten av tenårene ble alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på 31-bussen, i nærheten av Carl Berners plass mandag kveld.

Hendelsen fant sted sted mellom Carl Berners plass og Sinsenkrysset. Da politiet ankom åstedet, fant de en knivstukket person. Gjerningsmennene hoppet av bussen og løp fra stedet.

Den skadde ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige stikkskader i overkroppen. Fornærmede, som ikke er en kjenning av politiet, er nå utenfor livsfare.

- Tydelig drapsforsøk

I 22-tida mandag kveld ble én av de to gjerningsmennene pågrepet av politiet i Oslo. Mannen, som også er i slutten av tenårene, ble pågrepet på grunnlag av opplysningene politiet hadde om ham.

Etter å ha avhørt gjerningsmannen og gått igjennom Ruters overvåkningsvideoer, opplyser etterforskningsleder Kjetil Moen om at mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av onsdag.

- Vi har gode videobilder fra bussen. Ut fra videoen, ser vi at det er tilfeldigheter som gjorde at dette gikk bra. Det var helt klart et drapsforsøk, sier Moen til Dagbladet.

Leter etter gjerningsmann

Gjerningsmannen opererte imidlertid ikke alene, og politiet jakter fortsatt etter den andre av de to siktede.

- Vi leter etter en person som vi ennå ikke har klart å identifisere. Han skal siktes for medvirkning til drap. Han var sammen med personen vi har pågrepet, sier Moen.

Etterforskningslederen understreker at politiet har dannet seg et godt bilde av hva som skjedde på bussen. Derfor er det bare et tidsspørsmål før vedkommende blir identifisert.

- Strekker oss langt

Politiet har satt inn store ressurser for å finne den gjenstående, drapssiktede Oslo-gutten.

- Vi har gått ut i media og bedt ham om å melde seg til politiet. Vi vil ikke gå ut med bilde av vedkommende ennå, og vil strekke oss langt for å finne ham før det blir nødvendig, sier Moen.

I tillegg ser Oslo-politiet på den pågrepne gjerningsmannens omgangskrets for å finne gutten.

- Dersom han ikke er en kjenning av politiet, vil vi bruke lengre tid, sier Moen.

Politiet fortsetter også søket etter gjerningsmannen ute på gatene.

Uvisst motiv

Ifølge Moen er det en relasjon mellom dem og den fornærmede, som alle skal være nordmenn i slutten av tenårene.

- Ut fra videoen og vitneavhør, så vi at det var en slags relasjon mellom de involverte. De kjente hverandre, men det var ingen nær relasjon mellom dem.

Hva motivet for angrepet skal være er fortsatt uvisst.

- Den siktede er kjenning av politiet, men hva motivet for drapsforsøket er, vet vi ikke ennå, sier Moen.

Politiet vil heller ikke uttale seg om hvilke miljø guttene befinner seg i.

ALVORLIG SKADD: En tenåring ble alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på 31-bussen i Oslo mandag kveld. Han er nå utenfor livsfare. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ALVORLIG SKADD: En tenåring ble alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på 31-bussen i Oslo mandag kveld. Han er nå utenfor livsfare. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!