Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring tilstår overgrep

En tenåringsgutt har tilstått overgrepet på den åtte år gamle jenta som ble bortført fra SFO i Løten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiadvokat Richard Røed bekrefter til Hamar Arbeiderblad at gutten ble tatt inn til avhør i ved politistasjonen i Elverum fredag. I avhøret tilsto gutten, som også er hjemmehørende i Løten, at det var han som sto bak voldtekten på den åtte år gamle jenta, skriver avisa.

- Vi hentet inn en 13 år gammel, etnisk norsk gutt fredag. I avhøret tilstod gutten at han står bak voldtekten på den åtte år gamle jenta, sier politiadvokat Richard Røed til TV 2 Nettavisen.

Bortføringen og overgrepet skjedde 3. mai i år. Ingen førte tilsyn i skolegården da overgrepet skjedde. Det var medelever som fortalte de ansatte på Skolefritidsordningen hva som hendt.

Pekt ut på klassebilde

Gutten var i følge politiet den første som ble tatt inn til avhør.

Han ble utpekt av jenta på et klassebilde.

- Hun mente at hun kjente ham igjen på en tilstelning som hun var på 17. mai. Vi snakket med henne fredag, og da pekte hun ham ut på et klassebilde som vi viste henne. Så tok vi ham inn, og han tilstod, sier Røed til TV 2 Nettavisen.

Saken henlegges

Fordi gutten er mindreårig blir saken henlagt. Men sosialtjenesten og barnevernet i kommunen er koblet inn og vil vurdere hva slags tiltak som skal settes i gang. De vil sette i gang dette arbeidet på mandag, skriver NRK.

Politiet hadde sikret seg spor i saken som kunne være med på å gi dem en DNA-profil på gjerningsmannen, men DNA-analysen var fredag ikke ferdig analysert. Politiet er likevel sikre på at saken er oppklart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling