Tenåring tilsto å ha laget Sasser-viruset

Her bor den tyske 18-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 18 år gammel tysker tilsto i dag at han skapte dataormen Sasser som den siste uken har infisert millioner av PC-er verden over.

Den unge mannen ble arrestert i den nordtyske byen Rotenburg i går, etter at softwaregiganten Microsoft hadde tipset politiet om kilden til den ødeleggende ormen.

Den ikke navngitte 18-åringen er skoleelev, bor sammen med sine foreldre og kan altså ha stått bak ett av de mest kostbare internett-angrepene noensinne. Politiet har nå beslaglagt flere datamaskiner hjemme hos guttens familie.

Lynende intelligent

- Han er programmereren bak den første versjonen av ormen, sier Frank Federau, talsmann for politiet i Hannover, som beskriver ham som «datafreak» og lynende intelligent.

18-åringen, som ble løslatt etter arrestasjonen fredag, er mistenkt for datasabotasje. Han risikerer fem års fengsel.

Det er uklart om han også kan ha stått bak andre versjoner av Sasser.

Eksperter på datasikkerhet er overrasket over politiets tilsynelatende raske avsløring. Microsoft, det føderale amerikanske politiet FBI og tysk politi har samarbeidet om å finne personen bak den plagsomme Sasser-ormen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer