COPYCAT: I samme stil som Leonardo DiCaprios rollefigur i «Catch Me If You Can» lurte Matthew Scheidt til seg identitet som legeassistent på det lokale sykehuset. Foto: ABC News
COPYCAT: I samme stil som Leonardo DiCaprios rollefigur i «Catch Me If You Can» lurte Matthew Scheidt til seg identitet som legeassistent på det lokale sykehuset. Foto: ABC NewsVis mer

Tenåring utga seg for å være legeassistent

17-åringen behandlet pasienter ved et sykehus i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ekte «Catch Me If You Can»-stil klarte den 17 år gamle Matthew Scheidt å lure til seg identifikasjonskort som en legeassistent ved Osceola Regional Medical Center, skriver ABC News.

Scheidt skal ha jobbet på operasjonssalen og legevakta, der han vasket og stelte sår og fjernet kanyler på pasienter som skulle skrives ut. Han skal også ha utført hjertekompresjoner i fem minutter på en pasient med hjertestans, står det i politirapporten.

Forskjellige forklaringer Identitetskortene fikk han ved å gå til personalavdelingen og be om et nytt kort fordi at informasjonen på det gamle var utgått. På tross av at han ga forskjellige forklaringer til to ansatte ved avdelingen, fikk han et kort som sa at han var legeassistent, står det i rapporten.

Scheidt skal ha fortalt de ansatte på sykehuset at han var 23 år, og at hans mor var en av sjefene i selskapet som eier sykehuset. Han skrøyt også av at han hadde vært visesheriff ved det lokale kontoret.

Etter hvert begynte de ansatte på legevakta å snakke om at det var noe rart med den nye legeassistent, spesielt fordi han stadig maste om å få tilgang til nye områder på sykehuset, og meldte bekymringen til personalkontoret. De fant fort ut at Scheidt ikke var den han utga seg for å være.

Arrestert Det viser seg at det er sant at Scheidt har jobbet på det lokale sheriffkontoret, men fikk sparken da han flere ganger utga seg for å være visesheriff, noe han ikke var.

Den 2. september ble Scheidt arrestert. Da møtte en politimann møtte opp på døra hans. Scheidt forklarte at det var personalavdelingen på sykehuset som løy for å dekke over sine egne feil, og at han aldri hadde utgitt seg for å være legeassistent.

Osceola Regional Medical Center har publisert en pressemelding som forklarer at pasientene som var innom i den tida Scheidt var der, fikk den behandlingen de trengte, og at de går igjennom sine rutiner for å unngå at dette kan skje igjen.

LURTE MANGE: Det var disse kortene Scheidt fikk utdelt på sykehuset. Foto: Politiet
LURTE MANGE: Det var disse kortene Scheidt fikk utdelt på sykehuset. Foto: Politiet Vis mer