Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåring var torpedo-elev

Torpedoen som gikk til angrep på den 45 år gamle familiemannen hadde en tenåringsgutt med seg som hjelper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble frastjålet 18600 kroner, og fikk beskjed om at jeg ville være en død mann hvis jeg ikke betalte resten av gjelden, sier 45-åringen til Dagbladet.

Det brutale møtet med de to torpedoene har satt tydelige spor hos drammenseren.

Ung lærling

Det var like før klokka 12 onsdag formiddag at de to torpedoene stormet mannens leiligheten i Nedre Eiker. I ett år har den uføretrygda mannen skyldt 44000 kroner til et Oslo-firma i forbindelse med tidligere næringsvirksomhet. 45-åringen har vært arbeidsledig de tre siste åra, og har derfor bedt om tålmodighet fra kreditorene.

Under påskudd av å ha kjøpt 45-åringens gjeldsbrev, brukte den erfarne torpeoden rå makt for å true til seg pengene. Medhjelper under oppdraget var en ung, spinkel tenåringsgutt. Han var trolig i 16-årsalderen, og fikk i oppgave å passe på området mens den andre gjorde grovjobben.

I frykt

- Torpedoen var svært aggressiv og trolig i narkorus. Det var liten tvil om at dette var hans oppdrag. Den andre var nok bare med for å «lære», sier 45-åringen til Dagbladet.
For å understreke at de besøkende mente alvor, knuste den røslige torpedoen mannens skjenk og ødela tre telefoner. Hjelpegutten fulgte hele tida med på hva som skjedde. Først da 45-åringen hadde tømt lommeboka for til sammen 18600 kroner, forlot de to hjemmet. Nå har han fått frist på fire uker til å betale resten av gjelda, 26000 kroner.

Ifølge politiet i Drammen blir torpedovirksomhet av denne typen mer og mer utbredt.

- Aktørene blir stadig yngre. Det er ikke uvanlig at tenåringer blir brukt til slike oppdrag, sier en kilde i politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!