Tenåringen kaster stein på politiet når mora oppdager ham. Så går hun til angrep

Hylles som «årets mor».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til en av demonstrantene i Baltimore hylles nå over hele verden for rollen hun spilte i å roe gemyttene i går. I alle fall gemyttene mellom demonstranter og myndigheter.

Innad i familien går det neppe like rolig for seg.

«Årets mor»? Videoen øverst i artikkelen viser hvordan hun oppdager sønnen sin som gjør opprør og kaster stein mot politiet. Det faller ikke i veldig god jord hos mor som bokstavelig talt tar saken i egne hender.

Med bare nevene går hun løs på sønnen som har på seg en finnlandshette for å dekke ansiktet. Konfrontasjonen varer ikke lenge, men den ser så absolutt ut til å skremme gutten på bedre tanker.

Slag haglet mot hodet på tennåringen, og etter å ha dratt masken av ham forlater gutten åstedet med mora hakk i hæl.

Ikke overraskende har videoen tatt fyr i sosiale medier, og en rekke Twitter-brukere har tatt til ordet for at denne dama så definitivt skal ha tittelen «årets mor».

Opptøyer I hele natt har massive opptøyer i Baltimore, Maryland preget USA. 15 politibetjenter er skadd i opptøyene der flere biler og bygninger er blitt satt i brann.

Opptøyene oppsto rett etter begravelsen til Freddie Gray (25) som omkom etter en pågripelse for ei drøy uke siden.

Rundt klokka 05 norsk tid holdt familien til Gray en pressekonferanse.

- Dette er ikke hva Freddie hadde ønsket. Det er feil å bruke vold, sier Freddie Grays tvillingsøster Fredricka.

Moren Gloria Darden uttrykte følgende:

- Jeg ønsker rettferdighet for min sønn, men ikke gjør det på denne måten, sier Darden.

Familien var på plass sammen med advokat Will Hughes. Og sammen holdt de en tårevåt appell i samme kirke som Freddie Gray ble gravlagt bare timer tidligere.

- Svart dag Myndighetene har innført portforbud og delstatens nasjonalgarde er satt inn for å skape orden. Politiet opplyser at ingen av de skadde betjentene er i livsfare.

- Dette er en av våre svarteste dager, sier borgermester Stephanie Rawlings-Blake.

I morgentimene tirsdag er det meldt om flere branner i byen, der blant annet et eldresenter skal være rammet. Tidlige rapporter gikk på at et apotek er brent ned.

USAs nye justisminister Loretta Lynch fikk uroen i Baltimore i fanget samme dag som hun ble tatt i ed, og brifet president Barack Obama om situasjonen, skriver NTB. Etter edsavleggelsen sa hun at en viktig prioritet for henne blir å bedre forholdet mellom politiet og publikum. 

Skolene i Baltimore blir holdt stengt tirsdag.

(Dagbladet oppdaterer saken)