Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåringene rømmer fra mor og far på Facebook

«Det ser ut til at en venneforespørsel fra mamma er øyeblikket».

 FACEBOOK MINDRE VIKTIG:  Dette bildet er fra en Dagbladet-reportasje tidligere i år, hvor en undersøkelse viste at ungdom stadig bruker mindre tid på Facebook. Her ser du ungdom ved Elvebakken videregående skole som forteller at de bruker mindre tid på det sosiale nettstedet. Fra v: Peter Nguyen, Jonas Laskemoen, Amanda Emilie Westlund, Irene Naustdal, Martin Tveitstøl og Egil Helle Holte. Illustrasjonsfoto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
FACEBOOK MINDRE VIKTIG: Dette bildet er fra en Dagbladet-reportasje tidligere i år, hvor en undersøkelse viste at ungdom stadig bruker mindre tid på Facebook. Her ser du ungdom ved Elvebakken videregående skole som forteller at de bruker mindre tid på det sosiale nettstedet. Fra v: Peter Nguyen, Jonas Laskemoen, Amanda Emilie Westlund, Irene Naustdal, Martin Tveitstøl og Egil Helle Holte. Illustrasjonsfoto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ny omfattende studie viser at tenåringer nå forlater Facebook  - og hovedgrunnen er foreldres involvering, skriver The Guardian.

Undersøkelsen er gjort på tenåringer fra åtte forskjellige EU-land i aldersgruppa 16-18 år.

«Facebook er ikke bare på vei ut - sida er død og begravet», skriver professor Daniel Miller, som var med i forskerteamet bak studiet.

Frykter mamma Tenåringene flykter nå videre til alternative plattformer som Twitter, Instagram og Snapchat - sosiale nettsteder hvor gjennomsnittsalderen på brukerne er lavere enn på Facebook.

«Det ser ut til at en venneforespørsel fra mamma er øyeblikket som får flest unge til å tenke på om de vil forlate Facebook», skriver Miller.

Facebook forsøker stadig å modernisere seg, blant annet med deres dedikerte meldingsapp, Messenger, som i november ble oppdatert med en rekke nyheter og nytt design - men det ser ikke ut til å hjelpe.

«Det er ikke noe nytt i at unge mennesker bryr seg om stil og status, men Facebook er rett og slett ikke kult nok lenger. Før bekymret foreldre seg for at barna ble med på Facebook, nå er det foreldrene som holder dem igjen på Facebook», skriver professoren.

Nettsikkerhet Studiene viser også at unge bryr seg mindre om nettsikkerhet enn sine foreldre.

I en studie hvor italienske brukere ble undersøkt, hadde 40 prosent aldri endret personverninnstillingene og 80 prosent sa at «de ikke var bekymret, eller bryr seg», om at deres personlige data er tilgjengelig for alle.

Dagbladet har tidligere skrevet om en rekke personer som har fått stjålet Facebook-identiteten. Blant annet stjal kriminelle informasjon om Interpols sjef Ronald K. Noble, for å skaffe seg opplysninger om en forestående politioperasjon.

Id-tyveriet ble oppdaget av Interpols egen sikkerhetskontroll da to personer forsøkte å bruke Nobles identitet.

Hva tenker du? Bruker du mindre tid på Facebook, og hva er i tilfellet grunnen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.