Tenåringer dreper hjemløse for moro skyld

Amerikansk middelklasseungdom torturerer og dreper hjemløse i kjedsomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Tenåringsguttene Jeffery Spurgeon, Justin Stearns, Christopher Scamahorn (15) og Warren Messner (16) ble, i en rettssal i Daytona Beach i Florida 24. april i fjor, dømt til fengselsstraffer fra 23 til 35 år for mishandlingen og drapet på hjemløse Michael Roberts.

De drapsdømte ungguttene føyer seg inn i en makaber rekke av amerikansk middelklasseungdom som de senere årene har stått bak en rekke grusomme overfall på hjemløse i USA.

«Drapssport»

En fersk rapport fra The National Coalition for the Homeless stadfester at 2006 var et skrekkår for USAs mange hjemløse. I fjor ble det rapportert 122 angrep og 20 drap på hjemløse, de verste tallene på nær ti år.

- Det er svært bekymringsfullt at unge mennesker ser på det som underholdning å sparke personer som bokstavelig talt allerede ligger nede, sier talsmann i organisasjonen, Michael Stoop, til CNN.

Det makabre fenomenet blir omtalt som «sport killings» eller «drapssport». Ifølge kriminologer er de som utfører disse brutale handlingene nesten alltid tidligere ustraffede gutter fra pengesterke middelklassehjem. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer