- Tenåringer får gratis heroin i Bergen

Politiet ble varslet i august.

HEROIN: Bergens Avisen skriver i dag at ungom får heroin av narkotikalangere i Bergen. Utekontakten i Bergen sier til Dagbladet at de kjenner til dette, men at de videreformidlet informasjonen til politiet for flere måneder siden. Politiet på sin side, hevder imidlertid de aldri har hørt om problemet. Foto: REUTERS/Ahmad Masood/SCANPIX
HEROIN: Bergens Avisen skriver i dag at ungom får heroin av narkotikalangere i Bergen. Utekontakten i Bergen sier til Dagbladet at de kjenner til dette, men at de videreformidlet informasjonen til politiet for flere måneder siden. Politiet på sin side, hevder imidlertid de aldri har hørt om problemet. Foto: REUTERS/Ahmad Masood/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): BA skriver i dag at en afrikansk gjeng deler ut gratis heroin i i Nygårdsparken i Bergen. Formålet er få ungdom hekta på stoffet.

Utekontakten i Bergen sier overfor Dagbladet.no at dette er ny informasjon for dem, men at de har blitt kontaktet av pårørende som forteller om et organisert miljø der unge blir forsøkt rekruttert som smuglere.

- Vi har fått denne historien bekreftet av noen brukere, forteller lederen for utekontakten i Bergen, Else Kristin Utne Berg.

Hun forteller at de videreformidlet disse opplysningene til politiet i Bergen i overensstemmelse med ungdommens pårørende.

- Kyniske metoderUtne Berg forteller at det er ny gruppe menn som har etablert seg i narkotikamiljøet i byen.

- Metodene som benyttes for å skaffe kontroll over miljøet er mer kyniske enn det vi har sett tidligere, sier hun.

Flere av narkotikabrukerne i parken reagerer sterkt på de nye metodene og sier de har sagt fra til politiet flere ganger.

- De skyr ingen midler. Tenåringer helt ned i 14-årsalderen får gratisprøver. På den måten får de ungdommene hektet og får dem til å selge for seg i bytte mot heroin, sier en mann som har oppholdt seg i parken de siste 30 årene til BA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer