- Tenåringer får gratis heroin i Bergen

Politiet ble varslet i august.

HEROIN: Bergens Avisen skriver i dag at ungom får heroin av narkotikalangere i Bergen. Utekontakten i Bergen sier til Dagbladet at de kjenner til dette, men at de videreformidlet informasjonen til politiet for flere måneder siden. Politiet på sin side, hevder imidlertid de aldri har hørt om problemet. Foto: REUTERS/Ahmad Masood/SCANPIX
HEROIN: Bergens Avisen skriver i dag at ungom får heroin av narkotikalangere i Bergen. Utekontakten i Bergen sier til Dagbladet at de kjenner til dette, men at de videreformidlet informasjonen til politiet for flere måneder siden. Politiet på sin side, hevder imidlertid de aldri har hørt om problemet. Foto: REUTERS/Ahmad Masood/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): BA skriver i dag at en afrikansk gjeng deler ut gratis heroin i i Nygårdsparken i Bergen. Formålet er få ungdom hekta på stoffet.


Utekontakten i Bergen sier overfor Dagbladet.no at dette er ny informasjon for dem, men at de har blitt kontaktet av pårørende som forteller om et organisert miljø der unge blir forsøkt rekruttert som smuglere.

- Vi har fått denne historien bekreftet av noen brukere, forteller lederen for utekontakten i Bergen, Else Kristin Utne Berg.

Hun forteller at de videreformidlet disse opplysningene til politiet i Bergen i overensstemmelse med ungdommens pårørende.

- Kyniske metoder
Utne Berg forteller at det er ny gruppe menn som har etablert seg i narkotikamiljøet i byen.

- Metodene som benyttes for å skaffe kontroll over miljøet er mer kyniske enn det vi har sett tidligere, sier hun.

Flere av narkotikabrukerne i parken reagerer sterkt på de nye metodene og sier de har sagt fra til politiet flere ganger.

- De skyr ingen midler. Tenåringer helt ned i 14-årsalderen får gratisprøver. På den måten får de ungdommene hektet og får dem til å selge for seg i bytte mot heroin, sier en mann som har oppholdt seg i parken de siste 30 årene til BA.

Dette får lederen for Ungdom mot narkotika i Bergen, Mona Dale til å reagere.

- Situasjonen er svært alvorlig. Det kan ikke fortsette slik. Det bekymrer meg dessuten at politiet ikke har slått ned på dette, sier hun til Dagbladet.no.

REAGERER: - Det bekymrer meg at politiet ikke har slått ned på dette. Slik kan det ikke fortsette. Situasjonen er alvorlig, sier lederen for Ungdom mot narkotika i Bergen, Mona Dale. Foto: PRIVAT
REAGERER: - Det bekymrer meg at politiet ikke har slått ned på dette. Slik kan det ikke fortsette. Situasjonen er alvorlig, sier lederen for Ungdom mot narkotika i Bergen, Mona Dale. Foto: PRIVAT Vis mer

Flyter heroin
Seksjonsleder for narkotika i bergenspolitiet, Jørn Solsvik, sier til Dagbladet.no at han først i dag ble gjort kjent med saken.

- Dersom Utekontakten har gitt politiet opplysninger om at ungdom i Bergen blitt tilbudt gratis heroin, har dette ikke blitt videreformidlet til meg, sier han og legger til:

- Når politiet får slike opplysninger vil vi åpenbart sjekke de ut. Det er klart at vi vil bruke ressurser på dette i tiden som kommer.

Blant de narkomane i Bergen er det bred enighet om at byen flyter over av heroin. Prisen skal være nesten halvert bare det siste halve året.

- Vi føler at miljøet er voksende. Vi ser at nye brukere oppholder seg i Nygårdsparken, og at nyrekrutteringen til miljøet er voksende, sier Solsvik.


Dagbladet.no ser seg dessverre nødttil å stenge debatten grunnet rasistiske ytringer og utidig personhets.


NYGÅRDSPARKEN: Mange av de narkomane i Bergen oppholder seg i Nygårdsparken. I følge politiet er miljøet voksende. Foto: DAGBLADET
NYGÅRDSPARKEN: Mange av de narkomane i Bergen oppholder seg i Nygårdsparken. I følge politiet er miljøet voksende. Foto: DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer