Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåringer gikk til angrep med machete på kino

Bevæpnet politi rykket ut med hunder og elektrosjokkvåpen i forbindelse med opptøyer på en kino. - Det er noe av det verste jeg har sett, uttalte en av politifolkene.

MACHETE: Politiet konfiskerte to macheter etter et masseslagsmål på en kino i Brimingham i England. Video: @_rachaelallison Vis mer

Ei jente på 13 år er blant fem tenåringer som ble arrestert etter at et masseslagsmål brøt ut på en kino i Birmingham, England. Det melder Sky News.

Bevæpnet politi rykket ut med hunder og elektrosjokkvåpen til kinoen lørdag kveld etter en melding om at en gruppe personer med macheter hadde ankommet.

- Lå på golvet og gråt

Mer enn hundre personer var til stede i lokalet for å se filmen «Frozen 2», skriver The Independent.

Etter hvert som politiet forsøkte å få bukt med personene som hadde med seg våpen, brøt det ut flere «lommer» med slåsskamper. Kinoen ble stengt like etterpå.

Sju politifolk fikk mindre skader i ansiktet som følge av slåsskampene. De har beslaglagt to macheter i tillegg til en kniv etter hendelsen.

En politioffiser som rykket ut til hendelsen, har uttalt overfor Sky News at opptøyene er «noe av det verste han noen gang har sett».

- En liten gutt lå på golvet og gråt sammen med moren sin mens ungdommer begynte å slåss, sier et vitne til hendelsen ifølge The Independent.

- Stort utbrudd av opptøyer

Politiet jobber for øyeblikket med å finne ut av hva som var årsaken til uroen.

- Dette var et stort utbrudd av opptøyer, noe som naturligvis skremte mange familier som bare forsøkte å nyte en kveld ute, sier politioffiser Ian Green til Sky News.

- Vi arbeidet raskt for å få folkemengden vekk fra stedet, men ble møtt med fiendtlighet. Politifolk var nødt til å bruke elektrosjokkvåpen for å gjenopprette ro og orden, forklarer han.

Green understreker at skadene på politifolkene heldigvis ikke var alvorlige.

- Men det er tydelig at noen av dem som var ved kinoen i går kveld, kom dit for å lage bråk, understreker han.

En film som ble vist i forkant av hendelsen, «Blue Story», om gjengvold i Storbritannia, har nå blitt trukket fra 91 kinoer som følge av opptøyene, ifølge Sky News.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media