Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåringer pågrepet etter ran i Åndalsnes

Politiet mistenker at guttene sto bak en lignende episode i Gjøvik fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To rumenske gutter på 13 og 16 år er pågrepet etter at en eldre kvinne ble ranet i Åndalsnes sentrum fredag.

Lørdag klokken 13.20 tok kvinnen ut penger av en minibank i Åndalsnes sentrum. Idet hun fikk ut pengene, kom to unge gutter løpende, rev pengene ut av hendene hennes og stakk av, skriver Romsdals Budstikke.

- Vitner hev seg i biler og fikk tak i ranerne. De fikk tilbake de 1.500 kronene, men guttene klarte å stikke av igjen, opplyser politiet til avisen.

To rumenske kvinner, født på 80- og 90-tallet, som ble observert sammen med guttene etter ranet, ble pågrepet. Samtidig fortsatte politiet jakten på de to unge guttene. Like før klokken 18 pågrep politiet de to guttene på 13 og 16 år.

- De to blir overlevert barnevernet i Rauma kommune siden dette dreier seg om barn uten omsorgspersoner, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB

Han sier politiet anser saken som oppklart ut fra bevisene i saken, det vil si både bilder fra minibanken og vitnebeskrivelser av gjerningspersoner.

Fredag var det en lignende episode i Gjøvik. Politiet undersøker nå om det er en sammenheng mellom de to sakene, men operasjonslederen sier at guttene er mistenkte.

(NTB)