Tenåringer rømte til Frankfurt med stjålet bil

Freste på for å unnslippe politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no) : Da tre ungdommer i en stjålet bil fikk vite at politiet jaktet på på bestemte de seg for å kjøre så langt sør i Europa som mulig for å unnslippe lovens arm, skriver Stavanger Aftenblad.

En jente og to gutter fra Sandnes stjal to biler fra et bilverksted på Figgjo. Da den ene bilen gikk tom for bensin, kjørte alle tre videre i en stjålen Volvo.

De tre ungdommene fra Sandnes hadde stjålet en bil og ønsket ikke å bli innhentet av lovens lange arm i denne omgang. De bestemte seg for å kjøre så langt sørover i Europa som de kom.

Veien gikk østover til Oslo, videre gjennom Sverige og Danmark før de la i vei ut på de tyske veiene. De kom helt til Frankfurt før de ble stanset av tysk politi. Der ble de satt i glattcelle i ett døgn før de ble overført til barnevernet i Tyskland. Der var de i ett døgn, så kom representanter fra det norske barnevernet og fraktet dem hjem.

Den ene siktede 17-åringen erklærte seg denne uken skyldig da sakens hans var oppe i Jæren tingrett. Han ble funnet skyldig i innbrudd, biltyveri og for å ha kjørt bil uten å ha førerkort.

Han dømmes til 55 dagers samfunnsstraff og må videre ut med 12.981 kroner til forsikringsselskapet som sørget for at bilen ble transportert hjem fra Tyskland til rettmessige eier i Sandnes.