Tenåringer siktet etter dødsvold

Politiet mener 73 år gamle James Lambert ble angrepet av sju tenåringer. Han døde av skadene.

DRAP: Disse overvåkningsbildene viser det brutale angrepet på 73 år gamle James Lambert som ble gjort av tenåringer i alderen 10-17 år, hendelen skjedde 24. juni i Nord-Philidelphia og Lambert døde dagen etter av skadene. Video: Kameraone. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

73 år gamle James Lambert var kjent under kallenavnet «Slimmie» i nabolaget hans i Philadelphia i USA.

Forrige uke ble han angrepet av en gruppe ungdommer. Ifølge politiet var det fire gutter og tre jenter som sparket og slo Lambert med ulike gjenstander, skriver lokal-TV-kanalen 6ABC på sine nettsider.

Lambert fikk hodeskader, og døde seinere på sykehus.

En overvåkningsvideo som politiet har offentliggjort viser en gruppe ungdommer gå til angrep, hvor en blant annet kaster en trafikkjegle etter Lambert, mens han prøver å komme seg unna.

Flere av de mistenkte skal ha vært tidlig i tenåra.

Mandag meldte to brødre på 14 og 10 seg for politiet sammen med sin advokat. 14-åringen er nå siktet for vold med døden til følge og sitter i politiarresten. 10-åringen er løslatt, men han er siktet for medvirkning, skriver CBS Philadelphia.

Politiet har fortsatt ikke identifisert de øvrige deltakerne i angrepet.

- Dette er en veldig, veldig aktiv etterforskning. Ting skjer fra time til time, sier politiadvokat Larry Krasner til CBS.

Han sier at det på nåværende tidspunkt er sannsynlig at de kommer til å sikte en eller flere av ungdommene for drap.

Han oppfordrer de øvrige ungdommene til å melde seg.

- Alle vi foreldre har en rolle vi må spille, og en av disse rollene er å prøve å oppfordre og presse barna våre til å gjøre ting som gir mening, sier Krasner.

Elsie Stephens, offerets søster, trygler overfor Eyewitness News ungdommene om å melde seg.

- La dem melde seg. Meld dere for politiet! Hvordan kan dere la oss lide på denne måten? Dere tok ham fra oss, sier søstera til kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer