Tenåringer skjøt med softgun på T-banen

De tre guttene som ble pågrepet etter en skyteepisode med softgun på T-banen i Oslo 17. mai, var feil tenåringer, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Én person ble truffet, men ikke skadd, da tre gutter avfyrte softgunen på T-banen. Personens samboer meldte fra til politiet, som kort tid etter pågrep tre gutter med softgun ved Grønland T-banestasjon.

Politiets patruljer meldte først at de hadde funnet både guttene og softgun-våpenet kort tid senere, men har siden slått fast at guttegjengen ikke var involvert i T-bane-episoden.

– Også de guttene hadde et softgun-våpen. De forklarte at de hadde kjøpt det av en gateselger, og politiet ble med til selgeren slik at guttene kunne få pengene tilbake. Vi kan ikke utelukke at guttene fra T-banen har kjøpt sitt våpen fra samme selger som den andre guttegjengen, opplyser operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

– Det er ulovlig å selge softgun til barn under 18 år, og disse guttene var rundt 13 år. Derfor har vi valgt å kontakte jurist for å se hva vi gjør med denne saken, sier han.

Til Nettavisen sier Jøkling at politiet ser alvorlig på saken.

– I dag er det generell bevæpning på alle politibetjenter, men i et ordinært tilfelle hadde vi nok rykket ut og beordret bevæpning, både for vår egen og andres sikkerhet, sier Jøkling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer