Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåringer skulle skyte medelever

Sa ifra på nettside om planlagt aksjon på dagen for Columbine-massakren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem gutter i alderen 16-18 år ble torsdag arrestert og siktet for drapsplanlegging. Hjemme hos en av guttene fant politiet skytevåpen, kniver og kodemeldinger.

Guttene ble avslørt etter at Riverton High School i staten Kansas meldte fra til politiet om en trussel som hadde blitt postet på hjemmesidenettverket Myspace.com, skriver Associated Press.

Columbine-dato

Meldingen dreide seg om sammenhengen mellom datoen for massakren på Columbine High School i 1999 og Adolf Hitlers fødselsdag - som begge forekom 20. april.

- Beskjeden advarte om at det kom til å bli skyting ved skolen i Riverton og at folk burde iføre seg skuddsikre vester, sier Riverton-sheriff Steve Norman til AP.

En kvinne i North Carolina, som hadde chattet med en av de mistenkte på nettet, meldte ifra til politiet om at han hadde gitt henne en liste over potensielle skuddmål. Lista inneholdt navn på populære elever ved skolen, samt en ansatt.

Ble mobbet

De mistenkte skal ha blitt utsatt for mobbing og utstøtelse ved skolen. Sheriff Norman uttaler til CNN at politiet er overbevist om at dette var planer som skulle gjennomføres 20. april.

I avhør har de mistenkte forklart at de planla å iføre seg svarte frakker, sabotere skolens overvåkningskameraer og starte aksjonen mellom klokka 12 og 13 på ettermiddagen.

De har fortalt at planene har pågått siden i fjor høst, skriver CNN.

TRUSSEL PÅ NETT: De fem pågrepne tenåringene hadde postet planer om å skyte medelever ved Riverton High School på en brukerside på Myspace.com
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling