USA:

Tenåringer stjal bil - fire døde

Ungdomsgjengen brøt seg inn og brukte mobillader og skrutrekker til å tjuvkoble bilen.

ULYKKE: Den tragiske hendelsen skjedde i byen Buffalo i delstaten New York mandag. Dette bildet er tatt i november 2020 og har ingenting å gjøre med ulykken. Foto: Libby March / NYT / NTB
ULYKKE: Den tragiske hendelsen skjedde i byen Buffalo i delstaten New York mandag. Dette bildet er tatt i november 2020 og har ingenting å gjøre med ulykken. Foto: Libby March / NYT / NTB Vis mer
Publisert

Den tragiske ulykken skjedde i byen Buffalo i delstaten New York mandag, opplyste lokalt politi på en pressekonferanse, ifølge lokalavisa Spectrum News.

De fire omkomne blir identifisert som Marcus Webster (19), Swazine Swindle (17), Kevin Payne (16) og Ahjanae Harper (14).

Føreren av bilen, en 16-åring, kom unna med livet i behold etter å ha fått behandling på sykehus. Gutten er nå skrevet ut og tiltalt for ulovlig kjøring av bil, samt for å ha stjålet kjøretøyet.

16-åringen må møte i retten i november, ifølge politiet.

Ei 14 år gammel jente overlevde også ulykken, som skjedde da de seks tenåringene krasjet inn i en vegg på motorveien.

ULYKKE: Her blir en mann liggende på togsporet i Argentina, og toget som kommer klarer ikke å stoppe. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Mistenker TikTok-trend

Ifølge politimester Joseph Gramaglia var bilen av merket KIA, og ble meldt stjålet søndag.

Politiet mistenker at ungdommene kan ha tatt del i en TikTok-utfordring da dødsulykken inntraff.

Den siste tida har det blitt populært blant unge å bryte seg inn i KIA-biler og tjuvkoble kjøretøyet ved hjelp av mobillader og skrutrekker, for deretter å dele en video av brekket i sosiale medier.

På pressekonferansen sa Gramaglia at politiet har sett en økning i antall biltyverier den siste tida, noe han setter i sammenheng med trenden på TikTok.

STYRTER: To stuntfly-piloter omkom i en dramatisk ulykke i Gera i Tyskland. Vis mer

- Forferdelig

Nå er lokalsamfunnet i Buffalo, en by med rundt 275 000 innbyggere, i sorg etter tapet av de fire tenåringene.

- Dette er en forferdelig morgen. En forferdelig morgen for familiene. For vennene. For våre politibetjenter, etterforskere og brannvesenet som var på stedet for å etterforske saken, uttalte politimester Joseph Gramaglia på mandagens pressekonferanse.

- Dette er et forferdelig, forferdelig utfall for ungdom som hadde hele livet foran seg, la han til.

Politiets foreløpige undersøkelser tyder på at høy hastighet var en medvirkende faktor til ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer