Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenåringer tilsto hacking

To tenåringer fra California har innrømmet at de utførte de beste og mest systematiske data-angrepene Pentagon har sett. Tenåringenes datakarriere er for alltid over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tenåringene innrømmet onsdag forsøk på å bryte seg inn i strengt bevoktede, offentlige datamaskiner fulle av sensitiv informasjon. De to hackerne klarte aldri å få tak i sensitive opplysninger, men var så nær ved å lykkes at alarmen gikk over hele USA.

Innbruddene rammet datamaskiner ved University of California, Massachusetts Institute of Technology, nasjonale laboratorier og en rekke militære anlegg, blant annet det amerikanske luftvåpenet, skriver CNN Interactive.

NASA, Forsvarsdepartementet og FBI samarbeidet om intens etterforskning før det lyktes dem å arrestere de to ungdommene i Cloverdale 25. februar i år.

Vise-forsvarsminister John Hamre sa at innbruddsforsøkene var de best organiserte og mest systematiske Pentagon noensinne har etterforsket.

- Noen av innbruddsforsøkene kunne ha gjort stor skade for militær kommunikasjon over hele verden, sa statsadvokat Michael Yamaguchi.

De to tenåringene vil sannsynligvis bli løslatt på prøve. De får kun bruke avansert datautstyr under strengt tilsyn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!