Tenåringer tiltalt for å ha torturert og voldtatt jevnaldrende

Tortursaken i Haugesund opp for retten.

TORTURHUSET: Huset i Haugesund der til sammen åtte unge mennesker deltok i grusom mishandling mot en 16 år gammel gutt og en 18-årig kvinne. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
TORTURHUSET: Huset i Haugesund der til sammen åtte unge mennesker deltok i grusom mishandling mot en 16 år gammel gutt og en 18-årig kvinne. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STAVANGER (Dagbladet):  Statsadvokaten i Rogaland offentliggjorde i formiddag den endelige tiltalen i den omfattende overgrepssaken, som kommer for retten neste måned. Sju ungdommer i alderen 15 til 18 år, samt en 25 år gammel mann, står tiltalt for torturliknende handlinger i en leilighet i utkanten av Haugesund sentrum 3. til 5. desember i fjor.

Alle, med unntak av den eldste, skal ha vært tilknyttet barnevernet. Flere skal ha vært på rømmen.

De grusomme detaljene fra leiligheten, hvor 16-åringen og hans 18 år gamle venninne ble holdt fanget, er tidligere blitt gjort kjent i media.

Én av de tiltalte, en 15 år gammel gutt, skal i tillegg ha voldtatt ei 14 år gammel jente i slutten av september. Ifølge tiltalen låste han jenta inne på et toalett ved et fergeleie før overgrepet fant sted.

Drøyt to måneder senere ble en 16 år gammel gutt og hans 18 år gamle venninne lokket eller presset inn i en leilighet like utenfor Haugesund sentrum. Gutten ble i tre dager utsatt for torturliknende handlinger, som de åtte tiltalte utførte eller var vitne til uten å gripe inn.

Ei 18 år gammel jente skal i følge tiltalen ha mishandlet gutten seksuelt med en gjenstand — uten at noen av de øvrige sju skal ha forsøkt å stanse henne. 25-åringen som eide leiligheten, er tiltalt for å ha voldtatt 16-åringens venninne i samme tidsrom.