Tenåringer truet etter video

Videoen av ei geit som ble dyttet på sjøen spredte seg i sosiale medier. Tenåringer ble oppsøkt hjemme og utsatt for trusler.

DELES: Videoen har de siste dagene blitt hyppig delt i sosiale medier. Og politiet etterforsker saken og mener det kan være snakk om dyremishandling. Vis mer
Publisert

Videoen fra Sunnmøre som viser ei geit som ble lokket ut på ei brygge og dyttet på sjøen spredte seg som ild i tørt gress i sosiale medier i forrige uke.

Politiet besluttet å sette i gang etterforskning av det de mente kunne dreie seg om brudd på dyrevelferdsloven. Det førte til at to tenåringsgutter ble siktet i saken.

Nå nærmer etterforskninga seg slutten, i en sak som har skapt enormt engasjement og ført til ubehagelige opplevelser for tenåringene.

Oppsøkt og truet

- Det har vært et enormt trykk på de siktede i saken. De har både vært utsatt for trusler og blitt oppsøkt hjemme i forbindelse med dette. Dette er barn, og vi ser alvorlig på at slikt skjer. Vårt fokus har derfor vært å følge opp og ivareta de to guttene i tillegg til å foreta nødvendig etterforskning, sier politiinspektør Anders Skorpen-Trøen i Møre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Den konkrete episoden med geita er ifølge politiinspektøren i all hovedsak ferdig etterforsket. De to siktede guttene har erkjent forholdene i saken, som førte til at en rekke tips om liknende videoer kom til politiet.

- Vi jobber fremdeles med å gjennomgå en del andre videoer med brudd på dyrevelferdsloven som vi har fått tips om i forbindelse med dette. De vi har gjennomgått så langt har ikke vært knyttet til de siktede, sier Skorpen-Trøen.

GÅR VIRALT: Katten Lord Silver har fått tre millioner visninger på Tiktok etter dette påfunnet. Video: Rosa Dokken Gaski Vis mer

Vil videre i livet

Advokat Erling Flisnes representerer den ene av tenåringene. Han forteller at hans klient har forklart seg for politiet om forholdene i saken, og bekrefter at tenåringen har erkjent det han er siktet for.

- Han er lei seg for det han har gjort. Nå ønsker han å legge dette bak seg og komme seg videre i livet, sier Flisnes, som ikke ønsker å kommentere truslene hans klient har blitt utsatt for.

Det har onsdag ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra advokat Reidar Andresen, som representerer den andre tenåringsgutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer