Stord

Tenåringsgutt til sykehus etter alvorlig ulykke

En gutt i tenåra er fraktet til Haukeland sykehus etter fallulykke på Stord i Vestland.

ALVORLIG ULYKKE: En tenåring er fraktet til sykehus etter å ha falt ned fra et tak på en ungdomsskole i Stord. Tenåringen mottok livreddende førstehjelp på stedet. Ulykken skjedde på Nysæter ungdomsskole i Sagvåg i Stord kommune. Foto: Kristine Brandsdal Barane / Sunnhordland / NTB
ALVORLIG ULYKKE: En tenåring er fraktet til sykehus etter å ha falt ned fra et tak på en ungdomsskole i Stord. Tenåringen mottok livreddende førstehjelp på stedet. Ulykken skjedde på Nysæter ungdomsskole i Sagvåg i Stord kommune. Foto: Kristine Brandsdal Barane / Sunnhordland / NTB Vis mer
Publisert

Nødetatene rykket søndag kveld ut til Nysæter ungdomsskole i Sagvåg på Stord, etter at en gutt falt gjennom taket på et bygg under oppføring.

- Fallulykken framstår som alvorlig, skrev Sør-vest politidistrikt da de meldte om ulykken på Twitter like før klokka 20.30.

Gutten fikk livreddende førstehjelp på stedet, og ble seinere fraktet til Haukeland universitetssykehus. Pårørende er varslet.

Falt fire-fem meter

Operasjonsleder Victor Fenne-Jenssen forteller at fem ungdommer var på stedet da ulykken skjedde.

- Ting tyder på at denne ungdommen har vært på taket sammen med andre ungdommer. Han falt gjennom taket, og ned på gulvet inne i det uferdige bygget, sier Victor Fenne-Jenssen til Dagbladet.

Gutten falt rundt fire til fem meter.

- Det tyder på at taket ikke var ferdigstilt, sier operasjonslederen til Dagbladet i 22.40-tida søndag.

Ungdommen startet førstehjelp

Politiet jobber fortsatt på stedet, sammen med en entreprenør. De har gjennomfør avhør av de andre ungdommene, og gjennomfører undersøkelser på byggeplassen.

Nybygget er under oppføring i tilknytning til ungdomsskolen.

Det var de andre ungdommene som varslet politiet via AMK klokka 20.18.

- Det var ingen voksne på stedet da det skjedde. Ungdommen tok kontakt med politiet, og startet førstehjelp i påvente av nødetatene.

De andre ungdommene har vært ivaretatt av foresatte, helsearbeidere og politi stedet. Kommunen har etablert kriseteam.

Ved 22.40-tida er skadeomfanget fortsatt uavklart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer