Tenåringsguttene funnet i god behold

De to tenåringsguttene som natt til søndag stakk av i bil fra Biri i Oppland, ble natt til tirsdag funnet i Stockholm. Guttene var i god behold, opplyste Stockholm-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved tretiden natt til tirsdag ble de observert og tatt vare på av politiet i Stockholm. Guttene skal ha vært i god behold. Svenske myndigheter hadde sendt ut riksalarm som gjorde at politifolk over hele landet var på utkikk etter bilen.

Foreldrene til den ene gutten skal ha vært på plass i Stockholm da rømlingene ble funnet, opplyser Vestoppland politidistrikt til NTB.

Fikk sove

Ved tretiden natt til tirsdag oppdaget en politipatrulje Mercedesen med de to guttene på 14 og 15 år om bord på Nynäsvägen sør i Stockholm. Politipatruljen overlot guttene til sosialarbeidere, som sørget for at de fikk et sted å sove, sa Marie-Louise Nilsson ved Stockholm-politiet til det svenske nyhetsbyrået TT.

Turen virket nøye og grundig planlagt. De tok med seg godt med klær, toalettsaker og niste, i tillegg til mobiltelefoner og minibankkort. Dessuten la begge guttene igjen lapp hjemme før de stjal bilen til den enes foreldre og dro.

På lappen den eldste gutten la igjen til sine foreldre, sto det: «Jeg må reise bort en tur! Jeg må ordne opp med noe! Vet ikke når jeg kommer hjem, men jeg er glad i dere!»

Ble observert

Guttene tok seg fram til Stockholm via Torsby i vestsvenske Värmland. Der forsøkte de å ta ut penger fra en minibank. Fra Torsby til Stockholm er det rundt 30 mil i luftlinje - og atskillige timers kjøring - selv om veiene er gode.

Ved 16-tiden mandag ble tenåringene observert av en nordmann på ferie ved en rasteplass om lag 20 mil vest for Stockholm. Svensk politi sendte raskt patruljer til området, men de fant ikke rømlingene.

NTB