SKIULYKKE

Tenåringsjente i alvorlig skiulykke i Hardanger

Var bevisstløs da hun ble funnet.

ALVORLIG ULYKKE: En ung jente havnet i en alvorlig skiulykke da hun falt nedi en elv ved Røldal skisenter i Hordaland. Hun er fløyet til Haukeland sykehus.
Foto: Politiet
ALVORLIG ULYKKE: En ung jente havnet i en alvorlig skiulykke da hun falt nedi en elv ved Røldal skisenter i Hordaland. Hun er fløyet til Haukeland sykehus. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 15 år gammel jente havnet i en alvorlig skiulykke da hun falt ned i en elv ved Røldal skisenter i Hordaland. Hun er fløyet til Haukeland sykehus, melder NTB.

Jenta var med familien sin i området, men kjørte alene da ulykken inntraff, ifølge Vest politidistrikt.

- Det er for tidlig å konkludere med hvorfor ulykken har skjedd, sier Eivind Hellesund, operasjonsleder i Vest politidistrikt, til NTB.

Funnet av andre skigåere

- Hun ble observert av noen som satt i en stolheis, som fikk varslet skipatruljen. Elven hun kjørte ut i, var delvis dekket av snø, sier operasjonslederen til TV 2.

Daglig leder ved Røldal Skisenter, Oddvar Bratteteig, sier til NRK at ulykken hendte i nærheten av en av nedfartene.

- Jenta skled ut fra ei løpe ved skisenteret, så har hun kommet ned i et myrlignende område som var dekket av en slags snøbru oppå. Da har hun falt og stupt inn i snøen. Hun var inne i snøen da hun ble funnet og måtte graves ut før luftambulansen hentet henne, sier politioverbetjent Øystein Torsnes ved Hardanger lensmannsdistrikt til NTB.

Fraktet til sykehus

Jenta er nå fløyet til Haukeland sykehus med helikopter. Hun var bevisstløs da hun ble funnet. Det har foreløpig ikke kommet noen oppdatering om tilstanden hennes.

Oddvar Bratteteig, daglig leder ved Røldal skisenter, sier til Dagbladet at hendelsen er trist, og at han håper det går bra med jenta.

- Vi har hatt en skikjører som har kjørt i høy fart, svingt ut av løypa, og da har skiene kjørt seg ned i snøen. Det har ført til at vedkommende har stupt fremover i snøen og blitt sittende fast under snøen. I tillegg var det ganske vått, sier han.

Bratteig understreker at ulykken var et uhell, og at det derfor er lite skisenteret kan gjøre for å forhindre lignende ulykker i framtiden.

- Fordi løypene ligger som de ligger, kan vi ikke kontrollere om folk kjører ut. Det er sol, blå himmel og god sikt, så hvorfor folk kjører ut, vet jeg ikke, sier han.

Dagbladet kommer med mer.