Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Døde i campingvognbrann:

Tenåringsjente mistet mor, far og bror i campingvognbrann - politiet står uten teorier om brannårsaken

Politiet er ikke nærmere å finne ut av hva som var årsaken til dødsbrannen i en campingvogn på Sokn i Rogaland natt til lørdag. 

Rennesøy  20180414.
Klokken 05.24 natt til lørdag fikk politiet melding om brann i en campingvogn på Sokn camping i Rennesøy kommune. Campingvognen var overtent da nødetatene kom til stedet. Tre personer er bekreftet omkommet etter brannen.
Foto: Per Thime / Lyngdals Avis / NTB Scanpix
Rennesøy 20180414. Klokken 05.24 natt til lørdag fikk politiet melding om brann i en campingvogn på Sokn camping i Rennesøy kommune. Campingvognen var overtent da nødetatene kom til stedet. Tre personer er bekreftet omkommet etter brannen. Foto: Per Thime / Lyngdals Avis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krimteknikere var på plass ved brannstedet allerede lørdag formiddag og har arbeidet gjennom store deler av helgen. Likevel er de ikke nærmere å finne ut av foranledningen til dødsbrannen der en familie på tre fra Sandnes mistet livet.

- Vi har ikke mistanke om noen bestemt årsak, og derfor går vi bredt ut i etterforskningen. Det kan være alt fra gassovner, stearinlys som har veltet og en lader som sto på. Vi vet heller ikke ennå om brannen startet på utsiden eller innsiden, sier lensmann Bjørn Iden ved Ryfylkeøyane lensmannskontor til Aftenbladet.

Han vil ikke anslå hvor lang tid det vil ta før en årsak er fastslått, og om det i det hele tatt er mulig å slå noe fast. Campingvognen, terrassen og utbygget er tilsynelatende fullstendig nedbrent, og brannåstedet beskrives som vanskelig.

- Dette er et vanskelig åsted. Alt er brent, sier politiførstebetjent Hans-Christian Hetland, som var på campingplassen i søndag for å snakke med flere vitner, til samme avis.

Lokalsamfunnet i Figgjo i Sandnes kommune er i sorg etter den tragiske hendelsen, og mandag morgen ble det flagget på halv stang ved flere skoler i Rogaland.

ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Politiet og brannmannskaper er lørdag morgen på plass på campingplassen. Tre personer er bekreftet omkommet, og det gjøres åstedsundersøkelser. Video: Per Thime Vis mer

Blant de omkomne var en gutt i 14-15-årsalderen som var elev ved Høyland ungdomsskole i Sandnes, og utover mandagen var både prester og andre voksne på plass for å snakke med elevene.

Familien som mistet livet etterlater seg en tenåringsdatter. Jenta blir ivaretatt av besteforeldrene.

- Hun blir godt ivaretatt av mormor, morfar og moster, sa kommunelege Hans Petter Torvik til Stavanger Aftenblad søndag.

Sandnes-jenta som har mistet både moren, faren og sin eneste bror, går på videregående skole, skriver avisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!