Tenåringsjenter gravide etter sexdans

Brasilianske myndigheter frykter at flere tenåringsjenter vil bli gravide, etter at en gammel sexdans er blitt populær igjen. En av jentene har fått HIV etter å ha deltatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene slo alarm etter at en 14 år gammel jente fikk HIV og ble gravid etter å ha vært på et såkalt «Funk ball». Politiet i Rio skal begynne å patruljere byens «funk balls», der ungdommen leker en seksuell stollek, melder nyhetstjenesten Ananova.

Unge jenter kler seg opp i små miniskjørt uten truse. De sitter på guttenes fang når musikken slutter, og later som om de har sex.

Det fører ofte til at situasjonen utvikler seg.

Dommer Siro Darlan vil at politiet skal etterforske 14-åringens foreldre og de som organiserte sexdansen 14-åringen var på. Han har også varslet flere aksjoner mot steder der sexdansen arrangeres. Darlan sammenliknet dansen med de beryktede orgiene i gamle Rom, kjent som «bacchanalia».

- Jeg ble sjokkert da jeg hørte hva som skjer der. Jeg kunne knapt tro det. Det er vanskelig å forestille seg at noen har sex på et sted med så mange mennesker, sier han.

Vera Larouche, som er leder for et hjelpesenter i Rio, sier at hun kjenner til minst åtte andre tenåringsjenter som er blitt gravide etter sexdanser. Den yngste var 12 år gammel. Den eldste var 16 år.

- Jentene har sex med mer enn én gutt kvelden når de er med på noe slikt. Hvis de blir gravide, vet de ikke hvem faren er.

Sexdansene, eller «funk balls» som de egentlig heter, begynte i Rio for 20 år siden. De har blitt svært populære de siste månedene etter mye omtale i brasilianske aviser og på tv.