Politiet slår alarm:

- Tenåringsjenter møtes til slåsskamper og truer med kniv på grunn av baksnakking og gutteintriger

- Et økende problem, sier politiet. Nå ber de skolene og foreldre om å ta grep.

BEKYMRET: Politiet er bekymret for at slåsskamper mellom jenter er et økende problem. Nå ser de også trusler med kniv blant tenåringsjenter. Foto: NTB scanpix
BEKYMRET: Politiet er bekymret for at slåsskamper mellom jenter er et økende problem. Nå ser de også trusler med kniv blant tenåringsjenter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Kampene skjer på skolen, skoleveien og andre offentlige møteplasser. Mange av slåsskampene planlegges og avtales i skoletida.

Det forteller Line Granås ved forebyggende avsnitt hos politiet på Romerike. Den senere tida har hun og kollegene opplevd et økende problem: Jenter som bevisst planlegger slåssing og møtes til kamp.

- De avtaler ofte kampene før de møtes, og alvorlighetsgraden med bruk av vold øker. Vi jobber på Skedsmo, men dette ser man flere steder. Vi har også hatt episoder der det har vært vist fram og truet med bruk av kniv. Dette har vært økende, og nylig har vi hatt flere eksempler på episoder hvor kniv har vært involvert, sier Granås.

Over fylkesgrensa for å slåss

Ifølge politiet er det tenåringsjenter, primært i alderen 14-18 år, som møtes til slåsskampene. Men problemet er ifølge Granås ikke lokalt.

Ofte reiser jentene fra eller til nabofylket for å gjennomføre kampene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer