Tenåringsjenter på eksorsismeturné i Europa: - Galskap, mener Den katolske kirke i Norge

«The Teenage Exorcists» drar til Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Jeg har et liv fullt av eventyr. Jeg driver ut demoner, fordyper meg i studier, og tar del i ville erfaringer mens jeg reiser over hele verden. Jeg vet at gud har valgt meg til å dele sitt utrolige budskap: Hvordan man står opp og slåss for håp, tro og frihet.»

Slik introduserer amerikaneren og tenåringseksorsisten, Brynne Larson, seg for verden via sin egen hjemmeside.

Sammen med faren, den kontroversielle og skandalebefengte TV-predikanten, Bob Larson fra Arizona, utfører de såkalte djevelutdrivelser over hele verden. Blant annet via Skype, til den nette sum av rundt 300 amerikanske dollar.

Tjent seg søkkrik I dokumentarfilmen «Teenage Exorcists» (2013) signert VICE, som du kan se eksklusivt på DBTV, følger vi Bob og Brynne, samt venninner og søstre Tess og Savannah Scherkenback på en reise til de lutfattige gruvesamfunnene i Ukraina. 

Under strengt lederskap av Bob Larson, som har tjent seg søkkrik på sitt dypt kommersielle virke som forfatter og radio- og fjernsynspastor, blir vi med et kritisk blikk vitne til tenåringseksorsistenes surrealistiske djevelutdrivelser på fattige og desperate mennesker i Øst-Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.