Tenåringsjenter: Våpenstad tar feil

- Når man er 13 år kan man fort havne i situasjoner som man ikke har kontroll over, sier venninnene Monika Korsnes (18) og Katja Marthiniussen (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringene kjenner selv til jenter som har blitt utsatt for press for å ha sex før de er 16 år. De er helt uenige i sorenskriver Trond Våpenstads påstand om at jenter i 13- 14-årsalderen er ansvarlige for egne handlinger når det gjelder sex.

- Det er litt teit at dommeren tillegger ei 13-årig jente så mye ansvar for egne handlinger. Det er jo litt vanskelig å si hva som har skjedd i denne saken, men 13-åringer vet ikke alltid hva som er riktig og galt. De lever jo litt i sin egen verden og er sikkert lette å utnytte, sier Katja Marthiniussen.

Venninnen Monika er enig.

- Det er helt teit å tro at jenter vil ligge med eldre gutter for så å få erstatning. Men om hun skulle fått 50000 kroner, det er jeg usikker på. Det er veldig mye penger. Dette er en litt vanskelig sak. Begge parter har jo et ansvar, men det er viktig at det gis signal om at 13-åringer ikke er «fritt vilt», sier Katja.

- Hvor frivillig er det egentlig når ei jente på 13 har sex med en gutt på 21? spør 26-åringene Silje Paulsen og Johanne Skaanes.

De mener signaleffekten fra denne dommen blir feil.

- Dommen gir jenta for mye ansvar, som om hun la opp til å ha sex for å få erstatning, sier 26-åringene.

UENIGE: - 13 år gamle jenter vet ikke alltid forskjell på rett og galt, mener venninnene Monika Korsnes (18) (t.v.) og Katja Marthiniussen (18).