Tenåringsmor tilstår barnedrap

19 år gamle Amy Grossbergs nyfødte gutt ble funnet død i ei søppelkasse utenfor et motell i USA. Tenåringsfaren Brian Peterson har nå tilstått å ha deltatt i drapet, og det er ventet at også moren vil tilstå, i bytte mot en mildere tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12. november 1996, et nyfødt guttebarn blir funnet i ei søppelkasse utenfor et motell i Newark, Delaware i USA. De unge foreldrene Amy Grossberg og Brian Peterson ble øyeblikkelig holdt ansvarlige. Inntil for et par dager siden har de to nektet å ha forårsaket barnets død. Men i går ble det klart at den tidligere kjæresten Brian Peterson hadde sagt seg villig til å vitne mot Grossberg og tilstå drapet. Ifølge CNN skal Amy Grossberg nå være villig til å tilstå drapet i bytte mot en mildere tiltale. CNN skriver at påtalemyndigheten er villig til å tiltale henne for uaktsomt drap. Grossberg og Peterson risikerte dødsstraff for drapet på barnet. Undersøkelser viste at barnet var i live da det kastet i søppelbøtta, men døde senere av de mange benbruddene han var påført.

Bitter krig

Amy og Brians historie er preget av ulykker og bitterhet. Ingen visste at Amy var gravid. Under de første avhørene hevdet hun at hun ikke visste at hun hadde født et barn. Etter at det unge foreldreparet ble avslørt snudde Brian og Amy mot hverandre i en kamp for å redde seg unna den elektriske stolen.

I morgen skal Amy Grossberg avgjøre hvordan hun står i forhold til skyldspørsmålet - det er svært sannsynlig at hun og barnefaren går med på myndighetenes avtale.