- HÅP:  Advokaten til fetteren til Birgitte Tengs, Arvid Sjødin,  håper at saken kan bli oppklart, etter at cold case-enheten i Kripos mener det uoppklarte drapet bør etterforskes på nytt.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- HÅP:  Advokaten til fetteren til Birgitte Tengs, Arvid Sjødin,  håper at saken kan bli oppklart, etter at cold case-enheten i Kripos mener det uoppklarte drapet bør etterforskes på nytt.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Tengs-saken: – Håp om å få løst saken

Advokaten til fetteren til Birgitte Tengs håper at saken kan bli oppklart, etter at cold case-enheten i Kripos mener det uoppklarte drapet bør etterforskes på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette han har vært utsatt for er forferdelig, sier advokat Arvid Sjødin til Stavanger Aftenblad.

Sjødin er advokaten til fetteren til Birgitte Tengs, som først ble funnet skyldig i tingretten, før han ble frifunnet i Gulating lagmannsrett. Birgitte Tengs ble funnet drept nær hjemmet sitt på Karmøy 6. mai 1995. Hun ble 17 år gammel.

Onsdag ble det kjent at cold case-enheten i Kripos mener det bør iverksettes en ny etterforskning i saken.

– Denne saken har aldri vært etterforsket. Det er bare bruddstykker som har vært etterforsket. Hvis den nye rapporten fra Kripos betyr at saken ikke skal ligge nede lenger, er det et håp om å få løst saken, sier Sjødin.

Til tross for frifinnelsen i lagmannsretten, ble fetteren dømt til å betale erstatning til Tengs' foreldre fordi retten mente det var sannsynlighetsovervekt for at han hadde begått drapet.

(NTB)