IVRIG TVITRER: Meldingen nederst i bildet fra Ap-politiker Frode Reppe falt ikke i god jord hos mottakeren Erik Sterud i Norske Lakseelver. Skjermpump: Twitter
IVRIG TVITRER: Meldingen nederst i bildet fra Ap-politiker Frode Reppe falt ikke i god jord hos mottakeren Erik Sterud i Norske Lakseelver. Skjermpump: TwitterVis mer

Tenk om en av Arbeiderpartiets løse kanoner sender en kule i din retning. Det kan skje før du aner det ;)

Laksefeide utløste denne Twitter-meldinga fra Ap-politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederen for Arbeiderpartiet i oppdrettslaks-kommunen Frøya i Sør-Trøndelag, Frode Reppe, la ut følgende melding på det sosiale mediet Twitter i går kveld:

«Tenk om en av Arbeiderpartiets løse kanoner sender en kule i din retning @SterudErik. Det kan skje før du aner det ;) #laks #oppdrett»

Erik Sterud er fagsjef i næringsorganisasjonen Norske Lakselver. Organisasjonen representerer fiskerettshavere og elveeierlag i 90 lakseførende vassdrag.

Tweeten var et svar på en melding fra Sterud hvor han kommenterte en kommentar Reppe hadde på trykk på nettsiden kyst.no den 21. februar i år. Den så slik ut:

«Lar Arbeiderpartiet en av sine løse kanoner målbære partiets syn på forvaltningen av vill laks?»

- Lavmål De to er grunnleggende uenige i den pågående diskusjonen om villaks kontra oppdrettslaks i Norge.

Erik Sterud reagerte med latter da Dagbladet leste opp twittermeldinga til ham tidligere i dag, men synes likevel Reppe gikk langt over streken.

- Her nådde han et foreløpig lavmål. Jeg synes meldinga var en dårlig formulering fra en folkevalgt politiker, selv om det er et smiletegn bak meldinga, sier Erik Sterud, som opprettholder sin påstand om at Reppe kan være en løs kanon når det kommer til laksespørsmål.

- Twittermeldinga hans bare understreker det, mener han.

- En spøk Reppe på sin side sier til Dagbladet at han ble fornærmet av Sterud sin løs kanon-melding og at svaret hans var en spøk og ikke en trussel.

- Det var en muntlig kanonkule og aldri ment som noe trussel. Hvis han eller andre oppfatter meldinga som det, så beklager jeg det, sier Ap-lederen.

Reppe er en ivrig tvitrer med over 2700 meldinger på maksimalt 140 tegn på samvittigheten.

- Jeg er bevisst på hva jeg skriver og det var derfor smiletegnet var med, nettopp for å understreke at det var en spøk.

Han mener han som lokalpolitiker trenger å ha fakta på bordet når han skal gjøre politiske vedtak om laksenæringa. Han mener han ikke får det fra forskerne i dag og mener forskerne driver et kynisk spill hvor de jukser med tall og har en egen agenda.

- Jeg mener det er et lavmål å kalle meg en løs kanon. Det er få politkere som har satt seg så grundig inn og kan så mye om disse spørsmålene som meg, sier Reppe, som ikke legger skjul på at han som politiker i Frøya er en oppdrettslaksmann.

Varslet Ap sentralt Etter at Dagbladet gjorde Sterud oppmerksom på twitter-meldinga i dag har han varslet Arbeiderpartiet sentralt om innholdet i den.

Fylkessekretær Topre Nordseth i Arbeiderpartiet Sør-Trøndelag sier han har tatt en samtale med Reppe i dag.

- Reppe understreker overfor meg at dette var ment humoristisk. Om spøken var så veldig god er ikke så sikkert dersom den kan oppleves som noe annet enn en spøk. Jeg håper saken er ute av verden, sier Nordseth til Dagbladet.

Beklaget Etter at Dagbladet ringte partene om saken har Reppe logget seg på Twitter igjen og lagt ut følgende meldinger:
«@SterudErik Jeg beklager om min siste tweet kunne misforstås. Vi kan vel møtes over en kopp kaffe en gang på tross av den?»

Og

«@SterudErik jeg håper at denne saken kan skape en bedre forståelse mellom oss. Jeg har et ansvar, og jeg skjønner også ditt.»

Erik Sterud har svart politikeren på det samme sosiale mediet:

«@FrodeRex beklagelsen akseptert»

REAGERER: Erik Sterud i Norske Lakseelver  reagerer på Reppes tvitring. Foto: Norske Lakseelver
REAGERER: Erik Sterud i Norske Lakseelver reagerer på Reppes tvitring. Foto: Norske Lakseelver Vis mer