Tenker fortsatt på skuddet

Martin Paulsen er servitør på Ett Glass, bare få meter fra utestedet der en mann ble drept 27. juli. Han vet at utelivs-volden rammer blindt, og er en av mange Oslo-servitører som nå aksjonerer mot volden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var på jobb den kvelden det skjedde, og hørte skuddet. Du får en skikkelig støkk når slike ting skjer tre meter fra der du jobber, forteller servitøren.

Bernt Christian Vegard Thon Reppe ble et tilfeldig offer da han ble truffet av et skudd - avfyrt av en beruset 20-åring - på utestedet Snorre Kompagniet i Oslo. Offeret og gjerningsmannen kjente ikke hverandre.

Martin Paulsen er en av mange servitører som er lei av å være passive vitner til voldsutviklingen. Nå aksjonerer de for å bekjempe volden, i samarbeid med sine arbeidsgivere, Røde Kors og et norsk forsikringsselskap. I løpet av fire uker skal flest mulig utesteder slutte seg til kampanjen, og så mange som mulig av Oslos servitører skal bære :stopp volden-T-skjorter. Aksjonistene vil også bevisstgjøre seg og sine om voldsproblematikk.

Vil bevisstgjøre

Martin Paulsen er heldig. Han jobber på et utested som er lite utsatt for bråk. Klientellet er rolig og voksent, og han har aldri vært borti ubehagelige situasjoner på jobb. Men etter 27. juni og de fatale skuddene, har det vært annerledes.

- Jeg er aldri redd på jobb, men når det kunne skje på Snorre, kan det også skje her, selv om det er et rolig sted. Jeg merker at jeg har blitt mer forsiktig, sier servitøren.

- Kommer dere til å bruke T-skjortene og følge opp aksjonen?

- Ja, jeg får inderlig håpe det. Vi vil også vise at vi vil stoppe voldsutviklingen. Det er trist at slikt skjer i en by som er så liten og så trivelig. Vi vil være med på å åpne folks øyne.

AKSJON: Oslos servitører vil ikke sitte stille og se på at arbeidsplassene deres blir åstad for kriminelle handlinger. Nå aksjonerer de mot volden.