Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tenker jo ikke på at barn skal dø

Minnestund på Bjørkelangen skole over den 13 år gamle jenta. Kommunalsjef: - Vi skal ivareta sjåførens barn også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BJØRKELANGEN  (Dagbladet): En pult står tom  på Bjørkelangen skole etter hesteulykken lørdag der to jenter mistet livet.

13-åringen gikk i 8. klasse, og skoledagen startet med en felles minnestund i gymsalen for de om lag 500 elevene, lærere og ansatte.

Det var rektor Wenche Ovlien Engen som holdt minnetalen, det var musikalske innslag, og alle på skolen får mulighet til å skrive i en minneprotokoll.

Kommunalsjef for oppvekst og utdanning i Aurskog-Høland kommune, Grethe Rønning, tar oppgaven med å ta i mot media for å skjerme elever og ansatte ved skolen, som rommer  1. til 10.klasse.

- Usigelig trist - Dette er usigelig trist, man tenker ikke tanken på at barn skal dø. Det er bare tragisk, sier kommunalsjefen til Dagbladet før dagen går videre på skolen, som ikke har vært rammet av slike tragedier hun har jobbet med utdanning i kommunen på Romerike.

Hun hørte om ulykken lørdag og fikk vite i går at en av kommunens unge innbyggere var død.

Hun kjente ikke personlig den 13 år gamle jenta, men både hun og familien var i sosiale og engasjerte miljøer, og er godt kjent av mange i kommunen nord for Oslo.

Kommunen har en beredskapsplan, som har fungert så langt. Det er mange som har blitt - og skal - ivaretas også i tiden framover.

Hun betegner starten på skoledagen som en verdig seremoni.

Må huske sjåførens barn - En slik tragedie berører mange, både barn og voksne. Sjåføren som kjørte har også barn på andre skoler i kommunen, og også de skal ivaretas på en god måte, sier kommunalsjefen til Dagbladet.

- Hvordan vil den nærmeste tiden bli for de mange berørte ?

- Sorg er så individuelt og personlig. Det går ikke an å generealisere om sorg. Enhver må finne sin vei, sier kommunalsjef Grethe Rønning til Dagbladet etter minnstunden på Bjørkelangen skole i formiddag.

 - USIGELIG TRIST:  Kommunalsjef  Grethe Rønning foran flagget på halv stang på Bjørkelangen i formiddag. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET.
- USIGELIG TRIST: Kommunalsjef Grethe Rønning foran flagget på halv stang på Bjørkelangen i formiddag. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET. Vis mer