- Tenker på at det kunne skjedd mine døtre

Tone Sætre fra Elverum ser annerledes på det å sende døtrene til sykehuset etter at hun fikk høre at en lege der har forgrepet seg på ei jente i narkose.

BLIR SKREMT: Tone Sætre (55) og døtrene Linda (18) og Camilla (15) synes det er skremmende å tenke på at ei jente kan ha blitt utsatt for overgrep av en lege ved sykehuste i Elverum mens hun lå i narkose. - Jeg tenker på at det kunne skjedd mine døtre, sier Tone. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
BLIR SKREMT: Tone Sætre (55) og døtrene Linda (18) og Camilla (15) synes det er skremmende å tenke på at ei jente kan ha blitt utsatt for overgrep av en lege ved sykehuste i Elverum mens hun lå i narkose. - Jeg tenker på at det kunne skjedd mine døtre, sier Tone. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): - Jeg blir redd når jeg hører og leser om det som skal ha skjedd på sykehuset i Elverum. Jeg er selv mor til fire jenter, og tenker på at det like gjerne kunne ha skjedd dem, sier Tone Sætre til Dagbladet.

Hun passer på å gjøre døtrene oppmerksomme på hvordan de forholder til Internett og sms, men sier at hun aldri har advart dem mot en lege.

- Det er jo personer man anser som ansvarlige, og som man har tillit til, sier hun. Døtrene hennes reagerer også kraftig på de nye påstandene fra NRK om at anestesilegen ved Sykehuset Innlandets divisjon i Elverum skal ha forgrepet seg på ei jente mens hun lå i narkose på operasjonsbordet.

- Jeg kommer til å tenke over dette neste gang jeg skal til legen, sier datteren Linda Sætre (18).

- Det er skremmende å tenke på at noe sånt kan skje på et sykehus. Man tenker jo at det alltid er flere leger til stede under en operasjon, supplerer søsteren Camilla Sætre (15).

Spekulasjoner Ordfører i Elverum, Terje Røe, mener innbyggerne i byen er avventende i forhold til mandagens fengslingsmøte, der politiet har varslet at siktelsen mot legen vil bli utvidet.

- Nå befinner vi oss på et spekulasjonsnivå. Vi vet lite og politiet er sparsomme med informasjon. Reaksjonen vil nok komme etter at politiet har lagt fram de nye opplysningene. Det er ingen fryktstemning i Elverum nå, men en oppgitthet, sier han.

Likevel mener han at mange reagerer på de nye opplysningene i saken.

- Dersom de stemmer, er det rett og slett grusomt. At noe slikt kan skje på et sykehus, som skal være en trygg plass, er forferdelig. Der skal det være umulig for enkeltpersoner å begå slike overgrep, sier Røe.

Jobber alltid i team Divisjonsdirektør ved sykehuset, Gunn Gotland Bakke, sier til Dagbladet at hun ikke ønsker å kommentere opplysningene fra NRK, før etter politiets fengslingsmøte på mandag.

- Men hvordan er det mulig at noe sånt kan skje på et sykehus? Hender det at en lege er alene i operasjonsstua med en pasient i narkose?

- I operasjonsstua jobber man alltid i team. En lege skal ikke være alene med en pasient der, sier hun.

Hun forteller at ansatte og ledelsen ved sykehuset er sjokkert og reagerer sterkt på saken, og at de derfor møttes i går for å snakke om hvordan de opplever situasjonen.

- Denne legen er en person mange her kjenner, han har vært tilknyttet sykehuset i flere år. Han har hatt en helt annen atferd på jobb enn det som nå avdekkes i mediene og av politiet, sier hun.

Også hovedverneombudet ved sykehuset, Magne Tronstad, bekrefter at de ansatte er preget.

- Dette er en vanskelig situasjon for de ansatte, sier han til Dagbladet.

Pasienter ringer Gotland Bakke har forståelse for at også sykehusets pasienter reagerer på NRK-opplysningene.

- Sykehuset vil derfor være tilgjengelig på telefon framover, for pasienter som er usikre eller har spørsmål i forbindelse med saken, sier Bakke.

Hun bekrefter at det i går var flere pasienter som valgte å benytte seg av denne muligheten.