Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Tenker på dere»

KRISTIANSAND (Dagbladet): Roser, syriner og nelliker samler seg opp på stedet der Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggerne i Kristiansand bearbeider fortsatt sorgen etter en av historiens verste drapssaker i Norge. I går minnet bystyret ofrene etter det grusomme drapet med ett minutts stillhet.

Flere kirker har stått åpne, og ved jentenes skoler har det vært gripende minnestunder.

Nå som de ytre sperringen i Baneheia er åpnet, og publikum kan komme tett på funnstedet, kommer blomstene.

Bare få meter fra den hvite stubben som markerer funnstedet ligger blomstene samlet. «Tenker på dere» står det på et minnekort fra en skoleklasse. «Varme hilsener» skriver to unge jenter.

Tirsdag begraves ofrene. Lena Sløgedal Paulsen skal begraves i domkirken i Kristiansand, mens Stine Sofie Sørstrønen skal begraves i Fjære kirke i Grimstad.

De pårørende ønsker mest mulig ro rundt begravelsene.

- Verst i Europa

- Barnedrapssaken i Kristiansand er en av de verste sakene i sitt slag i Europa, sier fylkesmann Ann-Kristin Olsen til Bergens Tidende. Olsen sitter i Europarådets ekspertgruppe mot sex-overgrep, og har tidligere ledet Interpols arbeidsgruppe for bekjempelse av barnemisbruk.

- Bruk av kniv er helt atypisk i en overgrepssak mot barn. Det er et helt annet modus enn det vi vanligvis ser når det gjelder seksuelle overgrep mot barn. Det finnes eksempler på at gjerningsmannen kaldt og kalkulerende har drept barna for å skjule misbruk, men det hører med til sjeldenhetene, sier Olsen til BT.

<B>HEDRER JENTENE:</B> En strøm av folk har lagt ned blomster nær stedet jentene ble funnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling